Zbornik priča inspiriranih Kvarnerom: "Autorske bure"

Zbornik priča inspiriranih Kvarnerom: "Autorske bure"

Foto: Rijeka 2020 press

"Autorske bure" naslov je zbornika kratkih priča koje je 16 autora napisalo nakon jednomjesečnog boravka u mjestima uz obalu Primorsko-goranske županije. Od autobiografije i putopisa do krimića i fantasya, pisali su autori, Kruno Lokotar sve je to uredio, a knjigu objavljuju Rijeka 2020 i VBZ.

Zbornik će biti predstavljen u subotu 12. listopada u 19:30 sati, u prostoru Riječke ribarnice uz nastup studenata glume riječke Akademije primijenjenih umjetnosti koji će čitati ulomke priča, video oblikovanje VJ-a OBLIK 3, bend Marinadu te jelo i piće. 

O primorskim burama i južinama, prema izboru Željke Horvat Čeč pisali su: Faruk Šehić, Dorta Jagić, Milena Benini, Vladimir Arsenijević, Lejla Kalamujić, Nora Verde, Robert Perišić, Enver Krivac, Edo Popović, Asja Bakić, Olja Savičević Ivančević, Damir Karakaš, Tea Tulić, Bekim Sejranović, Zoran Žmirić i Josip Novakovich.

Više o autorima i mjestima u kojima su boravili možete doznati OVDJE.

Podsjećamo, Lungomare Art je programski pravac Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture u okviru kojeg su, u deset mjesta duž obale Primorsko-goranske županije, boravili arhitekti, dizajneri, kipari... umjetnici koji oblikuju prostor i u prostoru te oblikovali skulpture koje će trajno ostati u tim mjestima. 

U kontekstu sintagme luka različitosti i okviru istog programskog pravca zbornik "Autorske bure" bit će preveden i na engleski te na jezik slijepih i slabovidnih. Izdanje na engleskom jeziku postat će suvenirom u mjestima u kojima su autori boravili. A riječ je o kolektivnom umjetničkom radu koji će Rijeku i PGŽ predstavljati i nakon što 2020. godina prođe.

Poslušajte kako o pilot projektu programa Lungomare Art govori glavna voditeljica tog programa Iva Kelentrić:

Iva Kelentrić o Autorskim burama, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari