Žene i poslodavci: znate li što su im rekli?

Žene i poslodavci: znate li što su im rekli? Žene i poslodavci: znate li što su im rekli?
Tihana Naglić, Iva Davorija, Đurđica Peranić iz PaRitera (Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka) Tihana Naglić, Iva Davorija, Đurđica Peranić iz PaRitera (Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka)
Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka
Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka
Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka
Foto: Marinella Matejčić (Udruga PaRiter) Foto: Marinella Matejčić (Udruga PaRiter)

Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka

Inicijativa Radno i ravnopravno i Udruga Pariter, danas na Korzu provela je akciju "Znate li što su nam rekli?" kojoj je cilj osvijestiti javnost o prisutnosti seksizma, nezakonitim postupanjima poslodavaca i rodnoj diskriminaciji s kojom se žene susreću na tržištu rada.

Građani i građanke mogli su besplatno izrađivati majice, torbe i bedževe s natpisima koji ukazuju na diskriminaciju u sferi rada. Organizatori su skupljali komentare koje su žene doživjele tijekom zapošljavanja ili rada. Bilo je tu izjava poput: "nismo mi firma za rasplodne krave", "ne možeš ti to raditi, to je muški posao", "ipak je on muško i bolji autoritet", "koliko planiraš imati djece" i slično.

"Mi smo svjesne ovoga problema, ali koliko god bili svjesni, iznenadite se svaki put kad dobijete novu poruku. Neki su komentari za slediti se", opisuje Tihana Naglić iz Udruge PaRiter i inicijative Radno i ravnopravno.

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, u rujnu 2017. godine provela je istraživanje "Reproduktivna prava i karijera: ispitivanje stanja u RH". Cilj istraživanja bio je ispitati razinu diskriminacije s kojom se susreću žene u državi prilikom zaposlenja, ali i tijekom rada. Ispitivanju se moglo pristupiti online, a ukupan broj ispitanica dosegao je 1.599. Istraživanje je donijelo mnogo rezultata u različitim kategorijama. Iako su na razgovoru za posao pitanja vezana uz obitelj/bračni status, trudnoću i djecu protuzakonita, takva praksa je redovita kod većine poslodavaca. 57% žena je potvrdilo da su im poslodavci postavljali takva pitanja; 12.3% je upozorilo poslodavca, a čak 87.7% nije. 99% tih žena nije nikome prijavilo poslodavca.

Vrlo je važno biti upoznat s pravima žena koje planiraju zasnovati obitelj, a koja su poslodavci dužni poštivati. No, akcija se odnosi i na žene koje nisu i ne planiraju biti majke, nego su diskriminirane u odnosu na muške kolege; ne mogu doći do određenih pozicija unatoč jednakom ili boljem rezultatu.

Za ženu se vežu i tzv. ženski poslovi i uloga majke, pa se i takvi komentari često čuju u sferi rada. "Od žena se očekuje da budu majke, smatra se da je to uloga žene u društvu", opisuje Naglić.

"Želimo ohrabriti žene da prijavljuju diskriminaciju i seksizam inspektoratu rada, ali razumijem da se ne žele u to upuštati radi straha da ne izgube posao", zaključuje Tihana.

Istraživanje pokazuje da poslodavci često krše zakon i ne poštuju prava žena, ali se zakonski propisi ne provode dobro u praksi. Dok se to sve događa ovdje i sada, u državi se govori o obaveznom "radu na natalitetu". Znate li što su nam rekli?

Poslušajte prilog:

 

#znatelištosunamrekli?, pripremila Matea Krmpotić

Komentari