Ženskoj i muškoj klapi Kastav srebra na Svjetskim zborskim igrama

Ženskoj i muškoj klapi Kastav srebra na Svjetskim zborskim igrama Ženskoj i muškoj klapi Kastav srebra na Svjetskim zborskim igrama
Foto: Ženska klapa Kastav Foto: Ženska klapa Kastav

Foto: Ženska klapa Kastav

Osim iz Rusije, sjajne vijesti stižu nam i iz Južnoafričke Republike. Nije riječ o sportu, već o glazbi: članice i članovi ženske i muške klape Kastav, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, u svoj se kraj sa Svjetskih zborskih igara vraćaju sa srebrnim medaljama.

Još jedan u nizu uspjeha ostvarile su muška i ženska klapa Kastav. Svojim ionako već bogatim kolekcijama medalja i priznanja s različitih natjecanja i smotri dodaju dva srebra osvojena na 10. Svjetskim zborskim igrama održanima u Pretoriji u Južnoafričkoj republici.

Djevojke i dečki natjecali su se u ženskoj odnosno muškoj kategoriji Foklor a cappellaKastavske klape predstavile su se s po pet skladbi - zahtjevnim repertoarom usmjerenim ka cjelovitom predstavljanju našeg glazbenog nasljeđa. Osim sudjelovanja u natjecanju, našim je klapama pripala i čast da među 24 odabrana zbora nastupe i na svečanom koncertu uz 10. godišnjicu Svjetskih zborskih igara.

U ženskoj konkurenciji sudjelovalo je 28 zborova, a u muškoj 18. Ukupno na igrama, koje traju do 14. srpnja, sudjeluje 312 zborova iz 62 zemlje s više od 20 tisuća pjevača i natječu se u 27 kategorija. Kastavske klape ostvarile su ovo putovanje uz financijsku pomoć Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije.

Čestitamo Kastavkama i Kastavcima uz djelić atmosfere s otvaranja natjecanja!

Komentari