Zimski praznici u Astronomskom centru Rijeka

Zimski praznici u Astronomskom centru Rijeka Zimski praznici u Astronomskom centru Rijeka
Foto: Astronomski centar Rijeka Foto: Astronomski centar Rijeka

Astronomski centar Rijeka (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)

Astronomski centar Rijeka organizirao je dodatni program za školske praznike: od 27. prosinca do 10. siječnja na programu je film ''Carstvo svjetlosti''.

Astronomski centar Rijeka organizirao je prigodni popularno-znastveni program vezan uz zimski solsticij i najkraći dan u godini, a već od petka 27. prosinca u redoviti program dodao je projekcije najnovijeg filma u kućnoj filmoteci. 

Od utorka do petka u 17 sati prikazivat će Carstvo svjetlosti, film sinkroniziran na hrvatski jezik, polusatnu šetnju kroz prostor i vrijeme na temu nastanka svemira, zemlje i života na njoj. Film je snimljen za prikazivanje na kupoli planetarija od 360°, pa je doživljaj gledanja sasvim drugačiji nego u kino dvorani. Redatelj Peter Popp je priču koja teče od Velikog praska do modernog doba prilagodio publici svih uzrasta, a odličnu glazbu potpisali su Florian Kaeppler i Daniel Requardt.

Carstvo svjetlosti poseban je dodatak programu Astronsomskog centra do 10. siječnja, a što slijedi potom, možete provjeriti ovdjeU međuvremenu poslušajte što je o zimskom programu Tatjani Sandalj ispričala voditeljica Astronomskog centra Rijeka Andrea Cvitan:  

Komentari