Zimski uvjeti i olujni vjetar otežavaju promet

Zimski uvjeti i olujni vjetar otežavaju promet Zimski uvjeti i olujni vjetar otežavaju promet
Ralica na ulazu u tunel Učku (foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka) Ralica na ulazu u tunel Učku (foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka)

Foto: PIXSELL

U Gorskom kotaru je, uz neprekidno trajanje oborina, jutros visina snijega na lokaciji mjerne stanice Crni Lug dosegnula 51, a u Delnicama 52 centimetra. Zbog vremenskih neprilika promet kroz Gorski kotar teče usporeno. Putovanje je zasad najbolje odgoditi.

U Gorskom kotaru su tijekom dana moguće teškoće i u javnom prijevozu.     

Zbog zimskih uvjeta na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb te punih odmorišta na autocesti A1, prometna policija isključuje iz prometa kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama već na naplatnoj postaji Lučko (Zagreb) te na čvoru Kikovica (Rijeka). 

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: 
autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice idionica Jadranske magistrale (DC 8) između Novog Vinodolskog i Senja.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na: Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog te od Senja do Svete Marije Magdalene i na dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru:

- dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, 

- DC3 (staroj cesti kroz Gorski kotar) na dionici Karlovac-Rijeka

- DC42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina,

- DC203 GP Brod na Kupi-Delnice,

- DC204 GP Pribanjci-čvor Bosiljevo 1 (A1),

- DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika. 

Zbog kvara na visokonaponskom vodu, cjelokupno područje Učke ostalo je od sinoć bez električne energije. Ekipe HEP-a su na terenu.

POMORSKI PROMET

U prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Rijeka.

Komentari