ŽKK Kvarner suspendiran iz daljnjeg natjecanja A-1 lige

ŽKK Kvarner suspendiran iz daljnjeg natjecanja A-1 lige

Odluka povjerenika za natjecanje je relativno očekivana. Mi ćemo pokušati kod njegovih nadređenih u HKS-u tu odluku promijeniti, odnosno da se ta odluka do sutra u podne povuče i da se Kvarneru omogući nastavak natjecanja, rekao je Čapko.

Ženski košarkaški klub Kvarner izbačen je iz natjecanja A-1 lige zbog dva neopravdana nedolaska na utakmice prvenstva Hrvatske. Prvi put Riječanke se nisu pojavile u Puli u ogledu 10. kola, a nakon što su se u Zagrebu u posljednjem kolu protiv Trešnjevke pojavile samo četiri igračice, povjerenik natjecanja A-1 lige Željko Ciglar, donio je odluku o suspenziji. Prema propozicijama natjecanja dosadašnje utakmice Kvarnera bit će registrirani prema ostvarenom rezultatu, a sve preostale utakmice bit će registrirane u korist protivnika 20:0. 

Povjerenik za natjecanje postupio je u skladu s njemu tada dostupnim informacijama i ta odluka je relativno očekivana. Mi ćemo pokušati kod njegovih nadređenih u HKS-u tu odluku promijeniti, odnosno da se ta odluka do sutra u podne povuče i da se Kvarneru omogući nastavak natjecanja. Ako u tome ne uspijemo, sigurno ćemo pokrenuti arbitražni postupak i učiniti sve da klub i slijedeće sezone ostane u prvoj ligi, prokomentirao je današnju odluku izvršni dopredsjednik ŽKK Kvarner Zvonko Čapko.

Komentari