Zlatko Vicić: Život je - gluma!

Zlatko Vicić: Život je - gluma!

P. Šarac, Wanda, Z. Vicić i V. Jovanović u prizoru iz predstave (Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka)

Godišnju nagradu Grada Rijeke za impresivnu interpretaciju ovčice Wande u predstavi "Wanda LaVanda" Gradskog kazališta lutaka Rijeka dobio je glumac lutkar Zlatko Vicić. Ali to nije kraj putovanjima ovčice koja svoju 'drugačijost' nosi kao zaštitni znak.

Skromno je počela svoje scensko putovanje ovčica Wanda, namijenjena uzrastu publike od treće godine života. U režiji Morane Dolenc i likovnom oblikovanju Luči Vidanović, tekst Jelene Tondini osvojio je srca publike svih uzrasta.

Ali, osvojio je i članove festivalskih žirija, pa je Zlatko Vicić nagrađen na 50. PIF-u u Zagrebu te 20. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej u Čakovcu, na prvom za lutkarsku animaciju, a na drugom za glumačko ostvarenje.

Niz nagrada zaokružio je 25 godina umjetničkog rada glumca lutkara koji u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka neumorno niže male i velike uloge. One u kojima animira lutke i predmete, ali jednakom snagom ekspresije i one u kojima glumi, pjeva i pleše. 

"Njegov neposredan pristup svakom djetetu u publici ono je što GKL Rijeka u svom umjetničkom i edukativnom programu njeguje i čemu stremi i bez čega ne bi bilo onakvo kakvo je danas", pišu njegovi kolege uz vijest o tome da je Viciću pripala i Nagrada Grada Rijeke. 

A kako Zlatko govori o Wandi, maloj i velikoj publici, ulogama, glumi i životu, poslušajte u nastavku:

Zlatko Vicić: Život je - gluma!, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari