Zračna luka Rijeka: dvije nove domaće linije

Zračna luka Rijeka: dvije nove domaće linije

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Zračna luka Rijeka ove godine očekuje veći broj prijevoznika i veći broj odredišta, a početkom travnja otvorit će domaće linije Split-Dubrovnik-Rijeka i Rijeka-Zagreb-Osijek. Cijena karte bit će 352 kn.

Primorsko-goranska županija osmislit će jasan koncept udruživanja oko financiranja aerodroma obzirom da se od jedinica lokalne samouprave očekuje sufinanciranje Zračne luke Rijeka u iznosu od dva milijuna kuna.

Hrvatska je na nedavnom turističkom sajmu u Münchenu bila zemlja-partner. Tijekom pet dana održano je 17 polustanih prezentacija u kojima se promovirao zdravstveni turizam. Odrađeni su sastanci s agencijama koje se bave zdravstvenim turizmom, a iste aktivnosti provedene su i u Rusiji gdje postoji velik interes za taj oblik turizma. Velik dio tih gostiju na Kvarner bi mogao stizati zrakoplovima, rečeno je na sastanku o sufinanciranju i promociji Zračne luke Rijeka u Primorsko-goranskoj županiji.

Prošle godine Zračna luka Rijeka primila je 140 tisuća putnika i ove godine očekuje se isti broj, dok se za 2015. godinu planira porast putnika na 200 tisuća.

Komentari