"Zumasti" Tjedan dobre dječje knjige: odaberite što vas zanima

"Zumasti" Tjedan dobre dječje knjige: odaberite što vas zanima

Foto: Gradska knjižnica Rijeka

U organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, u suradnji s narodnim knjižnicama iz Primorsko-goranske županije, u ponedjeljak 19. travnja počet će manifestacija "Tjedan dobre dječje knjige". Svi programi bit će dostupni na internetu.

"Tjedan dobre dječje knjige" ove godine prvenstveno podržava kreativce koji stvaraju dječju literaturu da u vrijeme nevolja poput pandemije dobrim pričama pruže snagu za dalje.

Zbog važećih epidemioloških mjera brojni će autori gostovati u novootvorenoj Dječjoj kući, a još brojnija publika će gostovanja moći pratiti iz svojih domova. Sve aktivnosti odvijaju se u Zoom sobama Gradske knjižnice Rijeka, a prijave primaju na prijave.programi@gkri.hr.

Iz programa izdvajamo: susret s Nikolinom Manojlović Vračar na temu knjige "Što sve: ilustrirana enciklopedija glagola", radionicu "Wiki maraton dječje književnosti: kako poboljšati vidljivost hrvatske dječje književnosti na najvećoj svjetskoj slobodnoj enciklopediji?", susret s kreativnom knjižničarkom Ivankom Ferenčić Martinčić i njenom slikovnicom "Kako je zeko zavolio knjižnicu", ćakulicu s autoricom niza dječjih romana Silvijom Šesto, panel raspravu "Slikovnica od najranije dobi", predstavljanje knjige "Znati(želja)" autorice Anite Peti Stantić, zumanje dumanje s autoricom animiranih filmova i slikovnica Ivanom Guljašević Kuman, ćakulu s piscem Romanom Simićem, priču s Jelenom Pervan i Dijanom Zorić, razgovor o dječjoj književnosti na društvenim mrežama s Marijom Bratonjom, pokretačicom najveće domaće online zajednice Mali čitači...

Poslušajte kako o svemu govori ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvijetković:

Kako doskočiti epidemiji te predstaviti knjige i autore, pripremio Dražen Zima

Komentari