Županija najavila četiri nova projekta

Županija najavila četiri nova projekta

Učka će dobiti novi Centar za posjetitelje (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Radna zona Marišćina, Park prirode Učka, Riječki razvojni centar te Centar za dobrobit životinja projekti su PGŽ-a koji će dobiti tehničku pomoć Ministarstva regionalnog razvoja.

Prođu li na natječajima za strukovne fondove Europske unije, trebali bi stvoriti i nova radna mjesta. Radna zona Marišćine prvi je projekt, uz koji bi trebao biti i poduzetnički centar. Vrijedan je 62 milijuna kuna, a gradit će se u dvije faze, najavila je načelnica općine Viškovo Sanja Udović.

Park prirode Učka obnovit će upravnu zgradu i izgraditi Centar za posjetitelje, višenamjenski objekt s prostorom za edukaciju posjetitelja, što sve zajedno vrijedi 3,5 milijuna eura, kazao je ravnatelj Egon Vasilić.

Projekt Riječkog razvojnog centra predviđa izgradnju zgrade na 8,8 tisuća četvornih metara u poslovnoj zoni Bodulovo, a bio bi prvenstveno namijenjen ICT stručnjacima. Sve skupa stoji 13,6 milijuna eura, rekla je Tina Štok iz Grada Rijeke.

Centar za dobrobit životinja, uz koji će biti i hotel za pse i ostali sadržaji, gradit će se u Klani, a stajat će 2,5 milijuna eura, rekao je Ljudevit Krpan iz Primorsko-goranske županije, vodeće u Hrvatskoj po prihvaćenim projektima. Javlja Jelena Butković:

Komentari