Županijska skupština usvojila proračun; izgradnja golf resorta ide dalje

Županijska skupština usvojila proračun; izgradnja golf resorta ide dalje

Foto: PGŽ

Proračun Primorsko-goranske županije u drugom je glasanju prihvaćen, s 25 glasova za, 18 protiv, dok je jedna vijećnica bila suzdržana. Nemamo političku, ali imamo programsku većinu, rekao je tim povodom župan Zlatko Komadina.

Projekti gradnje golfskih terena na Punti Križa na Cresu i povećanja ribogojilišta uz otok Plavnik idu dalje. Naime, uz proračun, skupština Primorsko-goranske županije danas je, s 35 glasova za, prihvatila i izmjene prostornog plana koje omogućuju nove investicije. Tijekom dvije godine pripreme dokumenta, uvaženi su zahtjevi ekologa, a prvotno tražena površina zahvata u otočni prostor smanjena je za trećinu, rekla je Koraljka Vahtar-Jurković, županijska pročelnica za prostorno uređenje. Nakon današnje odluke, prije ishođenja lokacijske dozvole za Golf resort Matalda, potrebno je načiniti studiju utjecaja na okoliš.

Proračun su podržali svi vijećnici SDP-ove koalicije, uz nezavisnog Ivicu Kneževića i Jadranku Horvat iz Živog zida čiji su amandmani prihvaćeni i ugrađeni u proračun. Suzdržana je bila HDZ-ova Marija Dujmović Pavan.  

Župan Zlatko Komadina zahvalio je svim vijećnicama Županijske skupštine na konstruktivnosti te istaknuo da su izglasavanjem proračuna omogućili realizaciju programa i prihoda te na taj način spriječili nove izbore i za njih potrebne rashode.

Protiv su glasali vijećnici HDZ-a, Akcije mladih i Bure te dio vijećnika HSP-a i Živog zida. Hrvoje Burić iz Nezavisne liste Bura i Vjekoslav Rubeša, predsjednik Akcije Mladih tumače zašto su glasali protiv - poslušajte njihovu izjavu i izjavu župana Komadine:

Komadina nakon izglasavanja proračuna, pripremila Neva Funčić

Burić i Rubeša - zašto su glasali protiv, pripremila Neva Funčić

Koraljka Vahtar Jurković o izmjenama prostornog plana, pripremila Neva Funčić

Komentari