"Zvuci otoka Paga" prikupili 50 tisuća kuna

"Zvuci otoka Paga" prikupili 50 tisuća kuna "Zvuci otoka Paga" prikupili 50 tisuća kuna
Foto: Eduard Kišić / Radio Rijeka Foto: Eduard Kišić / Radio Rijeka
Dvorana na nogama uz zvuke otoka Paga (Foto: Libra) Dvorana na nogama uz zvuke otoka Paga (Foto: Libra)

Zajednička pjesma sudionika koncerta (Foto: Libra)

Humanitarni koncert "Zvuci otoka Paga" drugi put održan je u opatijskom hotelu Ambasador, a okupljenih petstotinjak gostiju prikupilo je 50 tisuća kuna što su ih organizatori namijenili uređenju pedijatrijskih ambulanti na otoku.

Manifestacija je povezala cijeli otok, ujedinila stanovnike, a u programu je sudjelovalo šest paških klapa Navalis, Murtelice, Kolan, Peružini, Povljana i Sol te "pivači na kanat". Performans je izvela i teta Jelica. Trosatni program dopunili su gosti: Tedi Spalato, ženske klape Luka i Hreljin i muška klapa Kvarner. Pažani su goste počastili delicijama i vinom, a druženje je potrajalo dugo po završetku službenog programa koncerta.

Podsjetimo da je otok Pag podijeljen na dvije županije, sjeverni dio otoka na Ličko-senjsku, a južni dio na Zadarsku. Za razvoj otoka kao prirodno jedinstvene cjeline koja se ponosi svojim različitostima zajedništvo je ipak najbolji put. Zahvaljujući gradonačelnicima Paga i Novalje Željku Maržiću i Anti Dabu te načelnicima općina Povljana i Kolan Ivu Pogoriliću i Josipu Zuboviću, povezivanje je počelo unatrag nekoliko godina i ušlo u strategiju razvoja.

Osnovan je zajednički LAG, organizira se zajednička turistička promocija, promovira i podupire otočki razvoj ovčarstva i gastronomije, a u pripremi je, među ostalim, unapređenje pedijatrije. Koncertom prikupljen iznos nije konačan jer donacije još uvijek pristižu. U program Radio Rijeke poslije koncerta javio se Josip Kurilić iz Udruge Veli škoj:

Komentari