Emisija 16.01.2019.

Emisija 16.01.2019.

Lea Domijan Fišter (foto: Vjekoslav Tićak/HRT Radio Rijeka)

Grad je pust. Sjećat ćemo se ovakvih dana svi mi. Ne kiše ili zatvorenih vrata, nego ovog srca u nama. Ono je imalo razloga među posustalima. Ono je bilo najviše u pustome gradu. Spominju zemlje i gradove,ali ne daj svojoj misli da ode, da se vara. Ovdje se sve rješava. Sjećat ćemo se: ne zatvorenih vrata, nego ovog srca u nama, koje će ostati tu da ga nešto upitamo za deset ili petnaest godina o danu kada je, davno jednom, grad bio pust. Pust grad bez ijednog imena. Nema izlaza u njemu, uopće nema izlaza, svi ćemo to pamtiti. Ovakve dane znat ćemo (kad izgube svoju put i svoje nebo) ne po vijestima u novinama, ne po izložbama u izlozima, ne po ovoj kavani koja je gotovo prazna, niti po ovom sumraku koji je oprala fina ravnodušna kiša što dolazi iz čiste daljine. Eto, to se događalo jednoga dana kojemu ćemo ime i broj zaboraviti. Srce nikamo ne može. ( Milivoj Slaviček)

Želite li čuti vaš omiljeni sentiš? Budite uz Srcolomku! Slušat ćete sentiše kao uspomene na neka vremena i trenutke dok se uz prigušeno svjetlo nestrpljivo čekao početak bloka laganica. Nudimo vam glazbu kao podsjetnik na bliskost tijela u plesnom zagrljaju i lagano ljuljanje u ritmu glazbe bez plesnog koraka. Budimo sjećanja na vaš prvi susret ili prvi ples, neki poseban stih, dan ili godinu... Vaša pjesma postaje naša pjesma.

Sjetili ste se nekog dobrog sentiša? Predložite ge na: e-mail srcolomka@hrt.hr , Facebook stranici Srcolomka ili pošaljite razglednicu. Vaše prijedloge i poruke pirmamo do utorka uoči emisije.

Svake srijede, od 21 sat, slušajte najdraže sentiše, s vama je "Srcolomka" i Lea Domijan Fišter.

 

O emisiji Srcolomka

Emisija u kojoj razmjenjujemo e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi , vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova te vašim najdražim sentišima.

Pročitaj više

Komentari

Srcolomka
Srcolomka

HRT – Radio Rijeka — Glazba, kontakt

Emisija u kojoj razmjenjujemo e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi , vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova te vašim najdražim sentišima.

Najave

Srcolomka

Srijeda, 18.09.2019. 21:00 - 22:00

Znaš, nikad nisam bio tako sretan kao tog jutra, tamo. Šetali smo po plaži koja je pomalo, kao i ova ovdje. Bila je jesen, jesen s lijepim vremenom. Godišnje doba ...

Sve najave