Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:08 / 09.06.2022.

Autor: Radio Rijeka

20 godina riječkog Atmospherica: sjećaju se početaka objavom singla "Skrivena duga"

Atmospheric, postava 2002.

Atmospheric, postava 2002.

Foto: - / Atmospheric, arhiva

Riječki Atmospheric slavi 20 godina glazbenog stvaralaštva! Tim povodom objavili su prvi službeni singl "Skrivena duga" nastao 2002. godine. Izvorno su ju izveli Lado Bartoniček i Morena Scotti.

Kasnije im se kao vokal pridružila Martina Majerle te s bendom stvarala do 2007. godine. Nakon Martine, ženske vokale utjelovile su Natalija Brusić, Nevena Buljan, Katja Budimčić te Ana Horvat


Tijekom dvadeset godina u bendu je djelovalo mnogo riječkih glazbenika. Objavili su pet studijskih albuma, brojne singlove i video spotove te odradili mnoge koncertne nastupe.


Ostvarili su i nekoliko izvrsnih suradnji s hvaljenim domaćim glazbenicima. Na tom popisu su: Arsen Dedić, Darko Rundek, Livio Morozin i Robert Funčić. Oni su obradama pjesama Atmospherica dali drugačiji i zanimljiv zvuk.


Uz Ladu Bartoničeka, pokretača i autora benda, danas u Atmoshericu djeluju Martina Majerle i Marko Sedlak, podsjećaju iz Dallas Recordsa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.