Hrvatski radio

Radio Rijeka

DJ-ica godine Ana Antonova: Na partije sada dolaze djeca rejvera moje generacije!

17.02.2023.

13:35

Autor: Matea Krmpotić

Ana Antonova dok radi ono što zna najbolje!

Ana Antonova dok radi ono što zna najbolje!

Foto: - / Impala Studio

Naš današnji PROvox bila je krčka dj-ica s riječkom adresom - Ana Antonova! Na sceni je prisutna još od 2005 godine; 2015. godine osvaja "Illectricity Festival Newcomer 2015" što je bio veliki poticaj za daljnju karijeru. 

Nedavno je dobila nagradu publike "Elector" za DJ-icu godine i to u najprestižnijoj kategoriji - izabrala ju je upravo publika. To je bio povod za razgovor s Anom Antonovom o riječkoj rave sceni, kulturi, partijima i brojnim drugim zanimljivim stvarima.


Od problema na elektroničkoj sceni izdvaja one produkcijske, ali i postavlja pitanje svih pitanja: gdje su rejveri?


Tekući problem je zapravo to što su karte jeftine, ne bi se trebalo uopće razgovarati ispod 10 eura, govori Ana za Radio Rijeku.


Kod prijelaza na euro, dogodilo se suprotno, mi smo došli na kartu od 4 do 5 eura, to je ispod one cijene koja je bila u kunama. To se ne isplati, teško je organizirati išta na taj način uz ove velike troškove, govori Ana.


Treba ponekad novi komad opreme, jer je ovaj raskliman. I onda ću ja svirati na tom rasklimanom, pogriješiti i biti loš dj- a ne okolnosti koje su me do toga dovele. Trebali bi sjest, dogovorit neku cijenu koja će svima biti isplativiji napraviti pauzu, komentira Antonova.

Često su me pitali u koroni i prije - mogu li im izaći u susret i svirati? Ma mogu, ali RI stan ne izlazi u susret, a ja sam do korone živjela samo od toga.

Ana Antonova

Na pitanje o stereotipima koje prate rave kulturu, Ana odgovara:

Uvaženo mišljenje je da je to nešto za mlade, škuro, šporko i da se tamo samo nešto lupa. Ma nemojmo se zavaravati, moji rejveri koji dolaze na partije su doktori, odvjetnici, neurokirurzi.

Ana Antonova

Meni je zadovoljstvo svirati za stariju ekipu, rejvere od 40+. To su ljudi za koje ja znam da su odabrali moj event za doći van jednom u 6 mjeseci, govori.


Oni pravi rejveri se uvijek pojavljuju na događaju koji ima težinu, koji dovodi dobro i veliko ime, objašnjava Antonova.


Postoji taj sraz između mladih i starijih rejvera, jer sada na partije već dolaze djeca onih starijih, opisuje Ana.


Što se tiče žanra, nadam se da će to pitanje izumrijeti, kroz smijeh govori Ana. Toliko je toga danas, da je teško reći. Ja ću ostati pri tome da ja puštam house, odnosno dark disco. Disco koji dolazi iz Južne Amerike i ima dosta progresivnog zvuka, objašnjava.


Ana vas poziva na Carnival Party afterhours, a sve detalje možete pronaći ovdje.


Što je još zanimljivoga dj-ica godine rekla Matei Krmpotić, poslušajte ovdje:

Antonova o riječkoj rave kulturi

Druga dodjela nezavisne glazbene nagrade Elector - Antonova DJ-ica godine po izboru publike

Druga dodjela nezavisne glazbene nagrade Elector - Antonova DJ-ica godine po izboru publike

Foto: Matej Grgić / Elector photo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

PROvox

Svakoga petka u 11.15, Matea Krmpotić razgovara s gostima o aktualnim, angažiranim i često provokativnim temama. Gosti različitih profila, struka i područja djelovanja, analiziraju, promišljaju i osvrću se na svjetska, nacionalna i lokalna događanja te sudionike u istima.

Poslušajte u Slušaonici