Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čarobni zvuci u Circolu - koncert riječkog harfističkog dua

02.12.2022.

13:20

Autor: Neva Funčić

Najava harfističkog koncerta

Najava harfističkog koncerta

Foto: Dražen Šokčević / -

U Svečanoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci u nedjelju, 4. prosinca, najavljen je koncert harfističkog dua Veronike Ćiković i Diane Grubišić Ćiković. Početak koncerta je u 18 i 30, a ulaz je slobodan.

Riječke harfistice, majka i kćer, predstavit će se djelima Georga Friedricha Haendela, Johanna Sebastiana Bacha, Felixa Mendelssohna, Gabriela Faurea, Claudea Debussija, Mauricea Ravela, Isaaca Albeniza i Enriquea Granadosa. Koncert se održava uz financijsku potporu Ureda za kulturu Grada Rijeke.


VIŠE O IZVOĐAČICAMA:


Diana Grubišić Ćiković redovna je profesorica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Na istoj je akademiji diplomirala studij klavira, a studij harfe diplomirala je na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Dvogodišnji poslijediplomski studij harfe završila je pod vodstvom ugledne profesorice i harfistice Boljšoi teatra u Moskvi, Irine Petrovne Pašinske. Dvadeset i dvije godine bila je harfistica Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a dvanaest godina predavala je harfu u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Od 2002. radi na zagrebačkoj akademiji.


Veronika Ćiković je svoje prve harfističke poduke dobila od majke, a osnovno i srednjoškolsko harfističko obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci u klasi prof. Jasne Štiglić. Magistarski studij harfe završava 2020.g. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Diane Grubišić Ćiković. Nastavlja poslijediplomski studij na istoj akademiji u klasi prof. Mirjam Lučev Debanić te dvogodišnje usavršavanje u Milanu na Civica scuola di musica Claudio Abbado u klasi prof. Irine Zing.


 Ulaz na koncert je slobodan, a najavila ga je Diana Grubišić Ćiković:

najava koncerta u Circolu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.