Hrvatski radio

Radio Rijeka

Finale 22. izdanja Liburnia Jazz Festivala

03.07.2022.

11:23

Autor: HRT - Radio Rijeka

Je veux

Je veux

Foto: Marko Prpic / Radio Rijeka

Jazz je zauzeo Lungomare, Tržnicu, opatijski park i, naravno, veliku scenu Ljetne pozornice.


Festival je u petak tradicionalno otvario Puhački orkestar Lovran koji je u stilu dixieland parade radoznalce zatečene na Lungomaru dopratio do Ljetne pozornice.


Na Ljetnoj pozornici je Dina e Mel uz gitarskog virtuoza Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth oživjela stare zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa. Bërbili/Slavuj je autentična i originalna mediteransko-orijentalna glazbena priča nadograđena novim, izuzetno snažno profiliranim obradama ovih vrhunskih glazbenika.


U subotu su mnogi prvu kavu popili uz zvukove francuske glazbe na opatijskoj tržnici jer su u jutarnjim satima tamo nastupili French Touch : Accordeon Project.


Pozornica ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer postala je mjesto je za uživanje, poneki koktel i glazbu novog projekta Luisa Bonille i prijatelja – Exploding Pig. Njihova glazba se često opisuje kao "Jazz meets 70’s porn music", a zrači dobrim vibracijama jazza, hip hopa, psihodeličnog lounga i lo-fi beatova.


Sinoć je na Ljetnoj pozornici će nastupila zvijezda ovogodišnjeg Liburnia Jazza – China Moses. Kći Dee Dee Bridgewater nije samo od majke nasljedila glas i talent za glazbu, već je osmislila arhetip jazz vokala za novo doba, isctala svoj vlastiti glazbeni svemir i spojila jazz, soul, hip hop i house.


Finale Liburnia Jazza bit će na pozornici ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer u 19:00 h. Nastupa Je Veux, novi projekt Željke Veverec, koja će predstaviti svoju autorsku glazbu, poigrati se poznatim i manje poznatim pjesmama stranih i domaćih autora uz trio odličnih glazbenika s kojima istražuje granice glazbene igre i stapa neosoul, funk, pop, jazz i elektro u jedno tijelo.

Ulaz je slobodan.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.