Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Hoćemo li slaviti nakon najnovijeg izdanja Dore?

14.12.2022.

21:38

Autor: Anja Matić

Dora 2023.

Dora 2023.

Foto: HTV / HRT

Objavljen je popis natjecatelja Dore 2023. godine. U najnovijem izdanju slušat ćemo 18 pjesama koje su izabrane među 196 pristiglih prijava, što je najveći broj prijava u novijoj povijesti. Ono što nas svakako veseli je da će njih 6 od 18 pjevati predstavnici Primorsko-goranske županije.

Po većini glavno iznenađenje Dore bit će nastup riječkog punk rock benda "Krešo i Kisele Kiše" u ime kojih nam je Krešo rekao da se nadaju da će kipić pobjednika nakon dodjele nagrada u Opatiji ostati na Kvarneru:

Krešo izjava

Patricia Gašparini relativno je novo lice na glazbenoj sceni. Ova mlada Riječanka već je krenula s pripremama za natjecanje zbog kojih se iz Švicarske vratila u Hrvatsku.

Patricia Gašparini 1

Publici će se predstaviti pjesmom "I will wait“ koja joj je jako bitna jer se s tekstom pjesme može u velikoj većini poistovjetiti:

Patricia Gašparini

Ove godine prvi put na Dori nastupit će i Riječanin Boris Štok. Evo zašto se odvažio prijaviti:

Boris Štok 1

Pjesma Grijeh itekako mu je sjela, a nakon Dore svakako će je izdati i samostalno kao singl:

Boris Štok 2

Na oduševljenje mnogih, ove godine na opatijskoj pozornici u sklopu Dore nastupit će i Let 3. Uvijek poseban Prlja bez dlake na jeziku rekao nam je što možemo očekivati od njih u veljači 2023-e godine:

Zoran Prodanović Prlja izjava

Damir Kedžo opet nastupa na Dori.  Nakon izvedbe pjesme Divlji vjetre koja mu je donijela pobjedu na 16. izdanju natjecanja, ovoga puta nada se još jednoj pobjedi, i to s engleskim singlom "Angels and Demons".


Šesta kandidatkinja rođena je Riječanka trenutno sa zagrebačkom adresom. Radi se o Eni Jurišić, trenutno jednoj od najtraženijih hrvatskih pjevačica.


Njoj, kao i svim ostalim natjecateljima želimo puno sreće na Dori. Na nama je da budemo još malo strpljivi jer pjesme natjecatelja prema ugovoru još uvijek nisu dostupne javnosti. Ne zna se kojeg će datuma službeno biti online, ali ono što je sigurno jest da će se finale Dore održati 11. veljače u Opatiji. 


Nema se što nadodati osim: Neka najbolji ili najbolja pobjedi! Poslušajte cijeli prilog:

Prilog - DORA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Radio Sova

Studentski program nastao suradnjom Sveučilišta u Rijeci i Radio Rijeke. Pripremaju ga studenti voditelji, novinari, tonci i glazbeni urednici. Bave se svim aspektima studentskog života u gradu i šire.

Poslušajte u Slušaonici