Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lovranski trolist: umjetnost, glazba i ples na jednom mjestu

07.07.2022.

11:37

Autor: Radio Rijeka

ilustracija - ples

ilustracija - ples

Foto: - / pixabay

Večer klasičnog folklora kojom će biti otvoren 5. Festival klasične glazbe "Lovran Classic", a ujedno i prvi Festival umjetnosti, glazbe i plesanja FUGiP 2022, bit će održana večeras, 7. srpnja u 21 sat na Trgu sv. Ivana u lovranskom Starom gradu.

Lovran će biti mjesto plesa, pjesme i umjetnosti sve do 20. srpnja kada će se u gradu odvijati već navedeni festival FUGiP 2022. 


Publika će tako, u sklopu Festivala "Lovran Classic" 7. srpnja imati prilike uživati u zvucima Večeri klasičnog folklora u izvedbi Jelene Tihomirović i Metoda Sironića uz Martu Karolinu Cader-Pietrzak, zatim 12. srpnja uz zvuke domaćeg Kalamos Kvinteta.


14. srpnja rezerviran je za francuski Duo SoliPse, a 19. srpnja predstavit će se hrvatski Duo Tudor-Režić. Svi koncerti održat će se na Trgu sv. Ivana u lovranskom Starom gradu i počet će u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 55 kuna po večeri mogu se nabaviti na internetskoj stranici eventim.hr.


Svoje vještine u plesnom pokretu na festivalu umjetnosti će u tri navrata, točnije 11., 18. i 20. srpnja s početkom u 20 sati i 30 minuta, pokazat će plesači Plesnog art laboratorija na lovranskom Lungomareu, na rivici u Medveji i u Beach baru Cipera, gdje će manifestacija biti i zatvorena programom "Laurus bez zidova". 


Ulaz na sve programe Festivala umjetnosti plesanja je besplatan.


Također, u sklopu Festivala umjetnosti plesanja, a na poziv organizatora, u Domu Liganj će od 5. do 13. srpnja biti održan program mentoriranja mladih plesnih umjetnika "Zalet novi", a u Lovranskoj Dragi umjetnička radionica "Hvala ti 2x", od 10. do 12. srpnja.

Plesni art laboratorij u Lovranu

Plesni art laboratorij u Lovranu

Foto: Fanni Tutek-Hajnal / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.