Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lu Jakelić objavila novi album: Sreća prati hrabre!

10.12.2022.

13:19

Autor: Anja Matić

Lu Jakelić

Lu Jakelić

Foto: Lu Jakelić / -

Nakon što je singlovima "Zidovi", "Sjene" i "Kuća" najavila svoje drugo studijsko izdanje, talentirana Lu Jakelić objavila je "Šesto čulo", jedan od najiščekivanijih albuma ove godine. Lu je tim povodom bila gošća naše emisije Klasa optimist.

Autorstvo svih 10 pjesama novog albuma potpisuje Lu, dok je album produkcijski i aranžmanski zaokružio njezin dugogodišnju suradnik Rejhan Okanović


Bubnjar Senad Šuta iz Dubioze Kolektiv pridonio je žešćem zvuku na čitavom albumu, koji se dogodio prirodno, prema utjecaju glazbe koju Lu sluša od srednjoškolskih dana.

Glazba je zaista moj život. Produkciju albuma svakako planiram, ali teme i ljude ne - privuče ih život i način na koji radim. Još od prvog albuma, krvnički je teško biti svoja bez nekog velikog tima i glazbenog menadžmenta - ali upravo je to tajna uspjeha svega što pokušam - ljudi oko mene koji sve to osjete sami od sebe.

Lu Jakelić

Album "Šesto čulo" nastao je tijekom 2021. godine, a snimljen je u svega 2 tjedna, u drvenom hostelu usred šume u Đurđevcu.

Ovaj album je sklop promjena vjerovanja, odlazaka i dolazaka, borbe i hrabrosti. A zvukom mislim da smo svakako puno hrabriji i konkretniji. Najvažnije: ja prva vjerujem da je drugi album bolji od prvog, a kad debitantska glazba uradi ono što je meni - stvarno je bilo puno posla. Sreća prati hrabre!

Lu Jakelić

Poslušajte cijelu emisiju i saznajte više o njenom novom albumu, zašto sama piše svoje pjesme, što je najviše slušala kao klinka, iskustva iz sudjelovanja u emisiji A strana, koncertima i više... Uživajte:

emisija Klasa optimist

Lu u studiju s našim Draženom Zimom

Lu u studiju s našim Draženom Zimom

Foto: - / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici