Hrvatski radio

Radio Rijeka

MIK: Karin Kuljanić pobjednica prve festivalske večeri

23.06.2022.

10:30

Autor: Radio Rijeka

kastavska Crekvina

kastavska Crekvina

Foto: - / MIK PRESS

Kastavska Crekvina bila je savršeno mjesto za početak ovogodišnjeg MIK festivala. I ove godine gledalište je bilo popunjeno.

publika

publika

Foto: - / MIK PRESS

MIK je tako u svojoj 58. godini života po 19. put "bil doma va svojen Kastve”.


Poznati voditeljski trojac činili su Uršula Tolj, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin, a mikovci su sinoć predstavili 19 novih skladbi koje je kastavska publika nagradila bogatim pljeskom. 


Tijekom revijalnog dijela publiku su zabavljali prošlogodišnji pobjedici Nevia Rigutto/Tamara Brusić/Duško Jeličić/Mauro Staraj te Martina Majerle, Lado Bartoniček, Andrina Frleta, Daniel Moscarda i Božidarka (Matija) Čerina.


A sada nagrade: treće mjesto kastavska je publika dodijelila Andrini Frleti i skladbi "Kvarnerska Vila" (Robert Grubišić – Mirjana BobušRobert Grubišić/Frane Frleta) koja je osvojila 98 glasova, druga je klapa Tić sa skladbom "Srce je srićno" (Robert GrubišićVjeko AlilovićRobert Grubišić/Ivan Načinović) i sa 151 glasom, dok je pobjedu odnijela Karin Kuljanić i skladba "Fala ti na jubavi" (Goran ŠaracRobert Pilepić Aleksandar Valenčić) sa 163 glasa kastavske publike.


Sutra će MIK na Zlatni otok gdje u 21 sat počinje festivalska večer na rivi u Malinskoj koja je domaćin zajedno s Općinom Punat i Gradom Krkom. Vjerujemo da nas čeka još jedna odlična festivalska večer.


Poslušajte dojmove pobjednice večeri:

Karin Kuljanić

Galerija
pozornica s pogledom, Foto: -/PRESS mik
puna pozornica, Foto: -/PRESS mik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.