Hrvatski radio

Radio Rijeka

MIK: Karin Kuljanić pobjednica publike, klapa Kastav žirija

26.06.2022.

10:53

Autor: HRT - Radio Rijeka

Karin Kuljanić

Karin Kuljanić

Foto: - / Festival MIK

Veliko finale ovogodišnjeg izdanja jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj, festivala Melodije Istre i Kvarnera održalo se na ispunjenom Trgu Riječke rezolucije, a topla riječka noć dodatno se ispunila odličnim skladbama i odličnom atmosferom.

FestivaL MIK

FestivaL MIK

Foto: - / FestivaL MIK

Večer je započela impoznatnom slikom svih mikovaca na pozornici kojima se pridružio zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski koji je, uz pozdrav okupljenima, posebnonaglasio važnost očuvanja čakavskog dijalekta, “naše besede”, a time i samog MIK-a. 


Na pozornici su se smjenjivali izvođači, a publika nije čekala kraj skladbi da bi zapljeskala, već je tijekom cijele večeri držala i davala ritam svojim pljeskanjem. U ugodnoj atmosferi vrijeme je brzo prošlo, pa je nakon 19 izvedenih skladbi započeo revijalni program u kojem su publiku zabavili Đani Maršan, Karin Kuljanić, klapa Tić, Božidarka (Matija) Čerina, Erik Balija i Martina Majerle. Za vrijeme revijalnog programa zbrajali su se glasovi te su raspoloženi voditelji Uršula Tolj, Mario Battifiaca i Robert Ferlin po završetku revijalnog programa najavili i svečano proglašenje najboljih.


 Riječka je publika treće mjesto dodijelila skladbi “Još duraju naše cime” (Robert Grubišić/Zlatan Marunić/Robert Grubišić) koju je izveo Joso Butorac i osvojio 81 glas, drugo mjesto sa 103 glasa osvojila je klapa Tić sa skladbom “Srce je srićno” (Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić/Ivan Načinović), a najviše glasova, 133, osvojila je skladba “Fala ti na jubavi” (Goran Šarac/Robert Pilepić/Aleksandar Valenčić) u izvedbi Karin Kuljanić.


Nakon proglašenja pobjednika riječke večeri uslijedilo je i veliko finale – proglašenje najboljih na ovogodišnjem izdanju festivala. Prema glasovima Kastva, Malinske i Rijeke, treće mjesto s ukupno 52 boda osvojila je Andrina Frleta sa skladbom “Kvarnerska vila” (Robert Grubišić/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić/Frane Frleta), drugo mjesto sa 63 boda osvojila je klapa Tić sa skladbom “Srce je srićno” (Robert Grubišić/Vjeko Alilović/Robert Grubišić/Ivan Načinović) dok je uvjerljiva pobjednica MIK-a 2022, s maksimalnih 75 bodova Karin Kuljanić sa skladbom“Fala ti na jubavi”.


Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda treće mjesto osvojila je skladba “Laku noć, Kostreno” (Andrej Babić/Branka Kržik Longin/Aleksandar Valenčić) u izvedbi Božidarke (Matija) Čerina i ŽVS Luštrin, drugo mjesto osvojila je skladba “3. maj” (Daniel Moscarda/Daniel Moscarda/Daniel Moscarda) u izvedbi Daniela Moscarde, dok je najbolja skladba po ocjeni ocjenjivačkog suda “Cviće od brnistre” (Bruno Krajcar/Daniel Načinović/Ivo Popeskić/Saša Matovina) u izvedbi klape Kastav.


Izvedbom pobjedničkih skladbi stavljena je točka na mikovsku karavanu koja je ove godine putovala Kvarnerom i svoju završnu večer zaživjela u Rijeci. 

FestivaL MIK

FestivaL MIK

Foto: - / FestivaL MIK

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.