Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nominacije za Porina: tko među nominiranima ima veze s Kvarnerom?

09.02.2023.

11:09

Autor: Tatjana Sandalj

Nagrada Porin

Nagrada Porin

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Objavljene su nominacije za 30. nagradu Porin, a gdje i kada će biti održana dodjela, još nije objavljeno. Tko među nominiranima ima veze s Rijekom i PGŽ?

Suradnja Eni Jurišić s Matijom Cvekom nominirana je za najbolju vokalnu suradnju, a njihova "Trebaš li me" nominirana je za pjesmu godine. 


Zvonimir Radišić nominiran je za novog izvođača godine, te za najbolji aranžman za skladbu "New horizons", a albuma istoga naslova njegova trija nominiran je i za najbolji album jazz glazbe.


Zoran Majstorović nominiran je za suradnju s Dunjom Knebl na albumu „Sonce“ za najbolji album etno glazbe. A njegova suradnja s Andrejem Grozdanovim na albumu "This is the day!" nominirana je za najbolji album popularne duhovne glazbe.


Za najbolji album altenativne glazbe nominiran je "Right place & right time" Barbare Munjas.


Neno Belan i Fiumensi nominirani su s "Jube moja znaj" za najbolju izvedbu grupe s vokalom.


Za najbolju izvedbu jazz glazbe nominiran je Elvis Stanić group za skladbu "Bedouin".


Zoran Juranić je nominiran za autora najbolje skladbe klasične glazbe za "Bagatelle za kućnu upotrebu".


Bariton Robert Kolar je među izvođačima s albuma "Hrvatska misa" Borisa Papandopula koji je nominiran za najbolji album klasične glazbe, a upravo za taj album Vjekoslav Nježić ima nominaciju za nabolju produkciju albuma klasične glazbe.


Festivalski ansambl glazbene tribine Opatija dio je izvođača s albuma Ivana Josipa Skendera koji je nominiran za najbolji album klasične glazbe.


Za producenta godine nominiran je Ivan Pešut za čak pet skladbi različitih izvođača i izdavača.


Spot J.R. Augusta "I forgive her" nominiran je za najbolji video, a njegov je redatelj Filip Gržinčić.


Dvije nominacije ima album "Ime mi je nevažno" Tedija Spalata na kojem je jedan od producenata Ivan Popeskić.


Glasači su u prvom krugu favorite birali među ukupno 2129 prijava u 37 kategorija. Bila su čak 303 prijavljena albuma, znači 40 više nego prošle godine, 379 skladbi za Pjesmu godine, a 84 prijave za kategoriju Novi izvođač, rekla je Glavna tajnica Porina Ivana Martinac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.