Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorenje Impulse Festivala ove godine promocijom knjige "Glazba za Žedno uho"

03.04.2022.

11:02

Autor: Radio Rijeka

promocija knjige

promocija knjige

Foto: - / Radnja

Dnevni boravak prva je od 10 lokacija na kojima će se održati ovogodišnji Impulse Festival. Iščekivano otvorenje riječkog festivala koji promovira klupsku glazbu na programu je u utorak, 19. travnja od 20 sati. Okupljenima će se u opuštenoj atmosferi obratiti Mate Škugor koji će promovirati svoju knjigu „Glazba za Žedno uho“.

Deveto izdanje Impulse Festivala ponekima neočekivano otvara promocija knjige. No, ako spomenemo autora, izbor je više nego logičan. Mate Škugor, autor knjige "Glazba za Žedno uho" na više od 350 stranica kroz osobnu, neposrednu i razigranu priču otkriva kako su mu ljubav i strast prema glazbi prerasli u ozbiljan posao,


Knjigu u izdanju glazbene knjižare Rockmark predstaviti će sam autor u društvu glazbenika i novinara Luke Benčića koji će se ovoga puta pronaći u ulozi moderatora. Na samoj promociji, knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 119,00 kuna, a ulaz na promociju je slobodan.

Škugor je jedan od naših najznačajnijih i najistaknutijih menadžera u kulturi bez čijeg bi doprinosa kulturni i društveni život Zagreba i Hrvatske od kasnih 90-ih do pandemije korone bio bitno siromašniji i jadniji.

glazbeni novinar Aleksandar Dragaš

Već sljedećeg dana, u srijedu 20. travnja pozvani ste doći na još jedan narativni segment festivala koji će se održati u kultnom Palachu. Tamo će se upriličiti razgovor na temu „Kako izdati ploču?!“ s početkom u 20 sati.


Digitalno ili fizičko izdanje?; Koraci do potpisivanje ugovora?; Načini prodaje i distribucije te što nosi budućnost?; samo su neka od pitanja na koje ćete dobiti željeni odgovor.


Moderator razgovora bit će Marin Jurčić (Distune promotion), a gosti večeri predstavnici nezavisnih izdavačkih kuća Danijel Sikora (Geenger records), Mirko Burazer (Basic and Rough) te Bojan Bojkov (više manje zauvijek). Ulaz je slobodan.


Ulaznice za pojedine programe festivala već su u prodaji u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio (više saznajte na službenoj stranici: www.distune.org).

Kako izdati ploču?

Kako izdati ploču?

Foto: - / Radnja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.