Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sve je spremno za ljetni MIK!

20.06.2022.

11:00

Autor: Radio Rijeka

pozornica s pogledom

pozornica s pogledom

Foto: - / PRESS mik

Ove će godine raspjevana karavana Festivala Melodije Istre i Kvarnera svoje putovanje Kvarnerom početi 22. lipnja kada će zapjevati u Kastvu, po prvi puta na preuređenoj Crekvini.

Kastav ugošćuje MIK u suradnji s Opatijom, s kojom izmjenjuje domaćinstva, a dan kasnije, 23. lipnja, karavana će put Malinske gdje će je domaćini ugostiti na svojoj rivi, uz novi interpretacijski centar DUBOak. 


Veliko finale ovogodišnjeg festivala održat će se 25. lipnja u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije te će tako Rijeka po 21. put biti domaćinom finala. Voditelji večeri bit će Uršula Tolj te naši zlatni momci: Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin.


Ove godine na festivalu će zapjevati: Daniel Moscarda, Daniel Načinović, klapa Kastav, Karin Kuljanić, Joso Butorac, Andrina Frleta, Dino Gušćić, Erik Balija, Lorenza Puhar, Tereza Kesovija, Mladen Grdović, Božidarka (Matija) Čerina i ŽVS Luštrin, Tea Vučak, klapa Tić, Suzana Štefanić i Dario Terglav, Nikolina Tomljanović, Lucija Rajnović, Martina Majerle te Lado Bartoniček. 


Glazbena diva Tereza Kesovija izrazila je želju da nastupa na dragom joj MIK- u, ali se ne natječe za nagrade.


Festivalske večeri počet će u 21 sat, a mi ćemo u eteru Radio Rijeke izravno prenositi završnu večer festivala.


Ulaznica za riječko finale još ima u prodaji, a mogu se nabaviti u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima.


Poslušajte kako je MIK, uoči početka, u program Radio Rijeke najavio producent Vjeko Alilović:

Tris: Vjeko Alilović o MIK-u

puna pozornica

puna pozornica

Foto: - / PRESS mik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.