Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ukrajinka Viktoriya Kulykovska svirala nam je uživo u programu

28.08.2022.

14:45

Autor: Anja Matić

Viktoriya Kulykovska u studiju na Korzu

Viktoriya Kulykovska u studiju na Korzu

Foto: Albert Petrović / RR

Viktoriya je u Hrvatsku došla prije tri godine, a hrvatski jezik govori gotovo savršeno. Ipak, ono što joj ide najbolje i što joj je najdraže je sviranje gitare.

Viktoriya Kulykovska potječe iz obitelji glazbenika, a studij gitare završila je u Kijevu u klasi profesorice Viktorije Žadko. U Hrvatsku je iz Ukrajine došla zbog posla, nastavnica je gitare, a ujedno održava i brojne koncerte.


U eteru Radio Rijeke u sklopu emisije "Na obedu" prvo nam je odsvirala Bachovu Ariju, a zatim ukrajinsku pjesmu "Rodna moja majko".

Zahvalna sam Hrvatima što su me tako lijepo prihvatili.

Viktoriya Kulykovska

To nije bio kraj pa nas je talentirana Viktoriya počastila svojom verzijom klapske pjesme "Ne diraj moju ljubav", ali i još jednom melodičnom ukrajinskom pjesmom skladatelja Myroslava Skoryka.


Osvrnula se je i na ratnu situaciju u Ukrajini: Dio njene obitelji još uvijek je tamo, ona im svakog mjeseca šalje pomoć, a rekla nam je i da je svim stanovnicima Ukrajine bilo jako teško prvog mjeseca kada je počela invazija.


Ipak, dodaje nasmijana Viktoriya, što nas ne ubije - to nas ojača. 


U studiju na Korzu pridružio joj se je i Vedran Brkanović, ravnatelj zagrebačke glazbene škole Brkanović u kojoj je jedno vrijeme radila i Kulykovska koja je prema njegovim riječima izvrstan glazbeni pedagog.


Poslušajte cijeli razgovor i uživajte u glazbi uživo:

emisija Na obedu

Galerija
Viktoriya Kulykovska "u elementu", Foto: Albert Petrović/RR
Vedran, Viktoriya i Albert, Foto: Anja M/Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Na obedu kod Battifiace

Saku nedeju od polne do četiri ure z nami je Mario Lipovšek Battifiaca! Treba li još koja preporuka da u to vrijeme budete uz naš program? Ne treba, naravno! Čujemo se! :)

Poslušajte u Slušaonici