Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sjajnim nastupima počeo Jerry Ricks Blues Festival

20.07.2022.

12:53

Autor: Olivera Vinković

otvorenje festivala

otvorenje festivala

Foto: - / Jerry Ricks Blues Festival

15. jubilarni Jerry Ricks Blues Festival Kastav & Opatija Rivijera ove će godine biti održan od 22. do 30 srpnja. Početak festivala odvio se je u Mošćeničkoj Dragi gdje su festival otvorili talijanski Harlem blues band i Keith Thompson Band ft. Patsy Gamble iz Velike Britanije. 

Večeras, 23. srpnja s početkom u 21 sat u Mošćenicama će zasvirati “Sir” Oliver Mally & Martin Gasselsberger (“Blues & Beyond”) iz Austrije te predstavnici istrijanskog bluesa Edi East Trance Blues.


U devet dana ovaj najveći blues festival u Hrvatskoj proći će Opatiju, Matulje, Mošćenićku Dragu, Lovran, Klanu i Kastav, a u sklopu istog će nastupiti izvođači iz cijelog svijeta. 

Tijekom dvije pandemijske godine nismo dozvolili da blues stane, a sukladno slobodi kretanja i održavanja koncerata ponovo smo ugostili puno bandova sa svih strana svijeta - od Sjedinjenih Američkih država, preko Afrike, Velike Britanije do brojnih zemalja iz Europe – koji garantiraju žanrovsku raznolikost koja će zadovoljiti sve blues sladokusce.

umjetnički voditelj festivala Riccardo Staraj

Od headlinera svakako treba izdvojiti Johnnyja Rawlsa, bluesmana iz Mississippija čija karijera se proteže na preko 50 godina, a dobitnik je svih najprestižnijih nagrada u svijetu bluesa. 


Tu je i Kyla Brox Band predvođen fantastičnom pjevačicom Kylom Brox za koju engleski tisak piše da spada među najbolje što Velika Britanija trenutno može ponuditi. 


Podsjetimo, festival se održava u sjećanje na poznatog blues glazbenika Jerryja Ricksa koji je preminuo 10. prosinca 2007. u Kastvu.


Evo što nam je o festivalu rekao njegov umjetnički voditelj Riccardo Staraj:

izjava Riccardo Staraj

Festival je u eteru Radio Rijeke najavio i Damir Halilić Hal, također umjetnički voditelj festivala. Poslušajte razgovor:

Damir Halilić Hal

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.