Hrvatski radio

Radio Rijeka

Večeras gledamo dodjelu nagrade Porin - Urban & 4 s čak osam nominacija!

24.03.2022.

11:33

Autor: Radio Rijeka

Damir Urban (Foto: Davor Puklavec / Pixsell)

Damir Urban (Foto: Davor Puklavec / Pixsell)

Foto: - / -

Dodjela glazbene nagrade Porin bit će održana večeras u osječkoj dvorani Gradski vrt. U 29. izdanju dodjele, statue će uživo na pozornici primiti dobitnici u 10 od 37 kategorija nagrade, a najviše je, čak osam nominacija, osvojio Damir Urban s riječkom četvorkom.

Slijede Matija Cvek i Gibonni s po četiri nominacije, dok tri nominacije imaju 2Cellos, Šimun Matišić i Zvonimir Šestak. Porin za životno djelo bit će uručeni pjevačici Veri Svoboda i rock autoru Juri Stubliću te poshumno Akiju Rahimovskom.


Voditelji dodjele bit će Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a publika, gledatelji i slušatelji uživat će u izvedbama sjajnih glazbenika i zvijezda naše glazbene scene - Darije Hodnik, Erica, Filipa Rudana, Gibonnija, Ivanke Mazurkijević, Katarine Krpan, Katarine Kutnar, Matije Cveka, Mayalesa, Nele, Saše Lozara, grupe Silente, Šimuna Matišića, Tine Vukov, TS Berde Banda, Urbana, Vanne, Vokalnog ansambla Brevis i Zvonimira Šestaka.


Ovaj najvažniji diskografski događaj godine danas možete pratiti u izravnome prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije i Drugom programu Hrvatskog radija, s početkom u 20:10.

Porin

Porin

Foto: Goran Berović / Porin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.