Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vladari klapske pjesme nastupaju na Trsatskoj gradini

10.08.2022.

12:49

Autor: Radio Rijeka

klapa Vinčace

klapa Vinčace

Foto: - / klapa Vinčace

Obavijest za sve ljubitelje klapske pjesme: u petak, 12. kolovoza u 21 sat i 30 minuta dođite na Trsatsku gradinu na koju dolazi ponajbolja muška klapa - klapa Vinčace, u sklopu manifestacije Ljeto na Gradini.

Klapa Vinčace osnovana je u rujnu 1999. godine s težnjom očuvanja i njegovanja višeglasne a cappella interpretacije dalmatinskih i primorskih napjeva. Naziv vinčace predstavlja vijenac od bilja koji su davnih godina na glavi nosile djevojke uoči svog vjenčanja.


Svoj izričaj stvaraju njegujući lirski pristup interpretaciji, a velik poticaj za rad članovi klape pronalaze u baštini svoga kraja te u traganju za starim i zaboravljenim napjevima.


Svi željni odlične klapske pjesme svoje ulaznice mogu nabaviti online na mojekarte.hr, Dallas Music Shopu, Foto Reviji ili u Vintage baru na Trsatskoj gradini. Ulaznice će biti moguće kupiti i na dan koncerta na ulazu u Gradinu od 20 sati.


Ususret koncertu, u eteru Radio Rijeke razgovarali smo s Marijem Butorcem, baritonom klape Vinčace. Poslušajte:

Ljeto na Gradini - Vinčace

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.