Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ženska klapa Luka u Queen rock izdanju

24.09.2022.

13:55

Autor: Josip Krmpotić

Ženska klapa Luka u rock izdanju

Ženska klapa Luka u rock izdanju

Foto: Dinko Čvorić - Doringo / Dallas Records

Biti optimist gotovo puna četiri desetljeća, biti na sceni i širiti optimizam, a pri tom biti uspješan nije lako i to mogu rijetki. Jedan od primjera da je i to moguće u našem gradu traje od 1985. godine - Ženska klapa Luka. 

Ženska klapa Luka su dame u čijim su rukama bile staute Porina, Nagrada Grada Rijeke, županijska priznanja, čak pet (5) zlatnih štitova koje su donosile iz Omiša... Mala niska velikoga broja priznanja koja ih nisu uspavala. Dapače, cure su ususret 40. rođendanu tražile i čini se našle, još jednu potvrdu izvrsnosti. 


Eksperimentirale su do sada s brojnim izazovima, pa uz klapski repertoar, u posebnim a'capella aranžmanima izvode i pjesme brojnih domaćih estradnih zvijezda pop i rock scene. A sada su posegnule i za skladbama grupe Queen.


"Ideja o svojevrsnom potpuriju poznatih skladbi na engleskom jeziku rodila se još u veljači 2019. Potaknuta glazbenim trendovima, članica klape Sandra Damijanić predložila je upravo Queen. Na prvu, svi smo bili oduševljeni tom zamisli jer nam njihovo višeglasje gotovo savršeno odgovara. Uz to smo i fanovi Queena, a posebice Freddiejeva lika i djela. U to vrijeme film 'Bohemian Rapsody' bio je hit, a sam Freddie jednom je istaknuo: 'Ja neću biti rock-zvijezda! Ja ću biti legenda', pa smo se jednoglasno odlučili ovjekovječiti njegovu legendu. Na naš način", poručile su članice Klape.


Medley "Magnificent 4" objedinjuje neke od najvećih hitova: Bohemian Rhapsody, The show must go on, We are the champions i Somebody to love. Nastao je pod voditeljskom palicom poznatog vokala, skladatelja, aranžera te umjetničkog voditelj Klape Luka, Andreja Babića.


Na poziv producenta i poznatog pijaniste Ivana Popeskića, u projekt su se uključili i poznati instrumentalisti s Primorja: Ivan Pešut na solo gitari, Henry Radanović, bas gitara i Marko Lazzarich. Video izdanja pripremio je Dinko Čvorić - Doringo koji potpisuje scenarij, snimanje, montažu i režiju.


Medley "Magnificent 4" slušajte u programu Radio Rijeke, streaming servisima i na youtube kanalu Dallas Recordsa.


Gošće u emisiji Klasa optimist bile su članice klape Luka Jagoda Lesica i Mirjana Crnić Novosel, poslušajte:

Klasa optimist: 40 godina dobrih vibracija s Ženskom klapom Luka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.