Hrvatski radio

Radio Rijeka

24. dječja povorka Riječkog karnevala: bit će to najšarenije Korzo!

05.02.2020.

13:31

Autor: Tatjana Sandalj

S prošlogodišnje dječje karnevalske povorke u Rijeci (Foto: Virna Baraba / HRT - Radio Rijeka)

S prošlogodišnje dječje karnevalske povorke u Rijeci (Foto: Virna Baraba / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U 24. povorci međunarodnog dječjeg karnevala u Rijeci, najavljeno je iz Turističke zajednice grada Rijeke, sudjelovat će 70 karnevalskih grupa ili 5.200 maškarica. Iako, neke grupe još uvijek rastu, pa bi sudionika moglo biti i više.

Osim iz Rijeke i Primorsko-goranske županije, bit će tu i mali karnevalisti iz Ličko-senjske, Istarske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Zagreba. Riječka Osnovna škola Nikola Tesla tradicionalno je domaćin gostima iz Preserja u Sloveniji.

Paluba Botela Marina maškarana je svakoga petka, a počinju i Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom. Prva fešta u Exportdrvu je uz Joleta, a karnevalske grupe brojnije od deset članova ove subote imat će pravo na ulaznicu po posebnoj cijeni, ako se ranije prijave na Facebook profilu organizatora iz Promocije

Program će u subotu 8. veljače početi prijemom predstavnika karnevalskih grupa kod riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i programom na pozornici na Korzu. Povorka će krenuti u 13 sati i ići će s Rive preko Trga Republike Hrvatske na Korzo, pa onda preko Jelačićevog trga prema Export drvu na Delti.  

Za sve koji ne stignu do centra Rijeke, unatoč dobrim vremenskim prognozama, izravan prijenos Dječje povorke bit će na Kanalu Ri i na internetskoj adresi www.rijecki-karneval.hr. Na istoj internetskoj adresi kasnije pronađite snimku povorke.

Duž trase bit će četiri pozornice s voditeljima, bit će organizirano oslikavanje lica za one koji to budu željeli, a promet južnim koridorom kroz Rijeku bit će, naravno, zatvoren.

Djeca su oduvijek sudjelovala u Međunarodnoj povorci riječkog karnevala, a kada ih je 1996. godine bilo čak 1.200 na čelu povorke odlučeno je da se mali karnevalisti osamostale. U međuvremenu, rasle su povorke, rasla su djeca i mladi, a neki voditelji studentskih grupa postali su voditelji "velikih" karnevalskih grupa, ističe Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice Grada Rijeke. Poslušajte više:

U dječjoj povorci raste Riječki karneval, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.