Hrvatski radio

Radio Rijeka

25. Dječji karnevalski korzo u Opatiji

05.02.2023.

08:21

Autor: Tatjana Sandalj

Dječji karnevalski vikend nastavlja se u Opatiji

Dječji karnevalski vikend nastavlja se u Opatiji

Foto: - / Visit Opatija

Jubilarni 25. Dječji karnevalski korzo bit će održan u nedjelju 5. veljače. Glavnom opatijskom ulicom proći će gotovo rekordnih 2.800 malih maškara u 25 grupa. Uz djecu iz vrtića, škola i udruga iz Primorsko-goranske županije, Opatijom će prodefilirati i gosti iz Istarske županije, Zagreba i Vrbovca.

Manifestaciju će u podne otvoriti Dječje gradsko vijeće Grada Opatije na čelu s dječjom gradonačelnicom Lucijom Čerinom. Na čelu povorke što će se kretati od gradske tržnice do Slatine bit će Superjunaci za dječja prava. 


Najavljene su: Gljive muhare, Morske zvjezdice, Veseli pužići, Kišni razdraganci, Jagodice, Lopte, Vesele mmmmmeduze, Hobotnice, Halubajke va škornjah i druge karnevalske grupe.


Duž trase je pet pozornica: na Tržnici najavljivat će ih Mario Lipovšek Battifiaca uz gradonačelnika Fernanda Kirigina i pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta; ispred hotela Pariz, preko puta Tiska i preko puta hotela Milenij bit će redom Lena Stojiljković, Borna Šmer i Irena Grdinić; na Slatini će ih dočekivati Dražen Turina Šajeta.


Tijekom manifestacije, odnosno od 11 do 16 sati, promet Ulicom maršala Tita bit će zatvoren na dionici od raskršća kod hotela Ambasador do kupališta Slatina. 


U istom vremenu, od zgrade Grada Opatije do raskršća kraj hotela Ambasador prometovat će se samo jednosmjerno prema Opatiji, dok će druga traka služiti za parkiranje autobusa sudionika manifestacije. 


U Ulici maršala Tita parkiranje je zabranjeno od 8 do 16 sati.


Poslušajte što o dječjoj povorci, ali i maškaranim događanjima koja tek očekuju Opatiju, kaže direktorica TZ Opatije Suzi Petričić:

Suzi Petričić: 25 grupa za 25 godina

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.