Hrvatski radio

Radio Rijeka

Protekla Rijekom rijeka od pet tisuća malih i mladih karnevalista

04.02.2023.

08:18

Autor: Tatjana Sandalj

OŠ Gornja Vežica: i maškare mogu biti inkluzivna aktivnost

OŠ Gornja Vežica: i maškare mogu biti inkluzivna aktivnost

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

26. dječja povorka Riječkog karnevala krenula je s riječke Rive u 13 sati. Sudjelovalo je 5200 maškarica i njihovih voditelja. 

Ispred Salona Grada Rijeke predstavnike 54 maškarane grupe koje su sudjelovale na Dječjoj karnevalskoj povorci primili su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i zamjenici Sandra Krpan i Goran Palčevski. Uz male maškare bili su Meštar Riječkog karnevala Sandi Pribanić i Kraljica Riječkog karnevala Maja Babin


Povorka se kretala od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završavat će u zgradi Export Delte. 


Kao i svake godine, dok je trajala povorka, promet središtem grada bio je posebno reguliran. 


Svi oni koji nisu mogli u subotu 4. veljače biti na riječkom Korzu, najveseliju riječku karnevalsku povorku mogli su pratiti u izravnom prijenosu na Kanalu Ri i na mrežnim stranicama Riječkog karnevala, a na tim mrežnim stranicama, odmah po prolasku povorke, dostupna je i snimka.


Djelić atmosfere zabilježio je Ivan Ribarić, poslušajte:

Kako nam je na dječjem karnevalu?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.