Hrvatski radio

Radio Rijeka

[FOTO] Rijeka postala karnevalska prijestolnica!

14.02.2023.

12:32

Autor: Tatjana Sandalj

Plenković i Milanović sletjeli na Korzo

Plenković i Milanović sletjeli na Korzo

Foto: Anja Matić / RR

92 karnevalske grupe sudjelovale su u ovogodišnjoj povorci međunarodnog Riječkog karnevala. 

naši karnevalski reporteri: Tatjana Sandalj i Vladimir Jurić

naši karnevalski reporteri: Tatjana Sandalj i Vladimir Jurić

Foto: Vedrana Lisica Pavlović / Radio Rijeka

Međunarodna karnevalska povorka počela je u 12 sati, a uživo su je gledali brojni iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva. 


Nakon povorke i nakon što POM-F-RI spale pusta u akvatoriju riječke luke, Meštar Sandi vratit će ključeve grada gradonačelniku Marku Filipoviću. Dva čelna čovjeka riječkog karnevala poručili su uoči početka Karnevala:

Filipović i meštar Sandi

Održan je i prijem za predstavnike gostujućih grupa. Ivan Prpić rekao je da trebamo nazdraviti za sve one godine koje su iza nas te da trebamo biti ponosni na Riječki karneval:

Ivan Prpić izjava

predstavnici gostujućih grupa na okupu

predstavnici gostujućih grupa na okupu

Foto: Vladimir Jurić / RR

Svi posjetitelji koji su došli na Korzo, na pravo maškarano ludilo, kroz povorku su ih na 6 pozornica vodili sljedeći poznavatelji Karnevala: Jadranka Čubrić i Lucio Slama u ulici Ivana Zajca, naša Lena Stojiljković i Neno Pavinčić na Jelačićevom trgu, Ivica Nikolac i Maja Stepančić u Scarpinoj ulici, Borna Šmer, naši Robert Ferlin i Mario Lipovšek na pozornici na Korzu, Ivana Perić i Tomislav Škulj na Trgu Republike Hrvatske te naša Matea Krmpotić i Gracian Čop na Jadranskom trgu.


Nakon završetka Međunarodne karnevalske povorke na Korzu na pozornicu izlaze Koktelsi, a slijedi i nastavak karnevalskih zabava na nekoliko lokacija te paljenje Pusta koji će platiti glavom za sve loše u prošloj godini.

Galerija
glavna lica Karnevala na okupu, Foto: Vedrana Lisica Pavlović/RR
Smajlići, Foto: Anja Matić/RRgrupa Kampus, Foto: Anja Matić/RRRiječke mažoretkinje izvrsne kao i uvijek, Foto: Anja Matić/Radio RijekaMeđunarodna karnevalska povorka - trasa, Foto: -/Grad Rijekaparkiran na sigurnome, Foto: Tatjana Sandalj/Radio RijekaRiječki karneval, Foto: -/Visit RijekaIndijanci iz Gorskog kotara?, Foto: Anja Matić/RRKrenula šarena povorka!, Foto: Vedrana Lisica Pavlović/RRSuperman u borbi za okoliš!, Foto: Anja Matić/RR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.