Hrvatski radio

Radio Rijeka

Antonjski rog zove! Primopredaje ključeva gradova i općina uz epidemiološke mjere

17.01.2022.

10:31

Autor: Josip Krmpotić

Ključevi gradova i općina Rijeke i zapadnih gradova i općina od danas su u rukama maškara

Ključevi gradova i općina Rijeke i zapadnih gradova i općina od danas su u rukama maškara

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Blagdan je sv. Antona, zimska Antonja, što je znak za početak karnevalskih događanja i na zapadnom djelu Primorsko-goranske županije. Sve uz epidemiološke mjere!

U Rijeci točno u podne, u gradskom salonu, gradonačelnik Marko Filipović ključeve grada, ali i gradske kase, predat će novom Meštru. Na primopredaji će biti i višegodišnja kraljica Riječkoga karnevala Dora Pilepić.


U Opatiji, na Mrkatu, od 11 sati, dizanje karnevalske zastave i Pusta Njurgala. Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin ključeve Opatije predat će svom zamjeniku u pusnom vremenu, Duletu Jeličiću. Uz Lumber klub događaju će nazočiti i predstavnici svih drugih opatijskih karnevalskih skupina.


U Viškovu će zvuk roga označiti početak petog, najveselijeg godišnjeg doba. Općinska načelnica Sanja Udović predat će ključ Općine pusnoj meštrici Mićoj Maje, a Pust, krivac za sve prošlogodišnje grijehe, bit će podignut na Brege. 


Antonjski rog u Kastvu zatulit će na Fortici. Od 17:30 nastupit će Glazbeno društvo Spinčići. Svii su odbori spremni: Spinčići, Jurčići i Trinajstići, a ključeve grada od Mateja Mostarca preuzet će pusni odbor Rubeši.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.