Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:35 / 13.02.2022.

Autor: Radio Rijeka

Bilo je veselo: održan 1. Špažićarski maškarani kotlić

Kotlići su skuhani – pobjednici odabrani!

Kotlići su skuhani – pobjednici odabrani!

Foto: - / TZ Kostrena

Kotlići su skuhani, a pobjednici odabrani! Prema ocjeni stručnog žirija najuspješnija kuharska ekipa 1. Špažićarskog maškaranog kotlića je maškarana grupa Čiket iz Rijeke, drugo mjesto pripalo je novinarskoj ekipi Maškarana maneštra dok su na trećem mjestu riječka maškarana grupa Pikići!

Karnevalska grupa Špažićari Kostrena organizirala je zanimljivo maškarano događanje pod nazivom 1. Špažićarski kotlić koje se danas održao na parkiralištu Pod pločom u Žurkovu.


U natjecanju je sudjelovalo deset maškaranih grupa i dvije novinarske i to Mesopusna kumpanija Pašac, Škrljevske maškari, Pehinarski feštari, Čavjanske maškare, Čiket Rijeka, Draške maškare, Stare Gedore, Špažićari Kostrena, Veseli Oldtimeri, Pikići te novinarska ekipa Maškarana maneštra ekipa novinara Radio Rijeke i ekipa novinara Kanala Ri. 


Voditelj programa bio je "meštar od kotlića" novinar Vladimir Jurić. Kuhanje je počelo jutros u 10 sati, a oko 13 sati uslijedila je degustacija i ocjenjivanje jela te dodjela pehara i medalja. 


Sudionike i publiku zabavljala je grupa Venus. Iako su epidemiološke mjere onemogućile održavanje maškaranih zabava u zatvorenim prostorima, pronađe se i način za dobru zabavu i očuvanje tradicije!

degustacija

degustacija

Foto: - / TZ Kostrena

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.