Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dani smijeha u Karnevalu: tri petka i tri naslova

20.01.2022.

16:21

Autor: Tatjana Sandalj

Casablanca je jedna od tri predstave u Danima smijeha

Casablanca je jedna od tri predstave u Danima smijeha

Foto: - / VisitRijeka

Dani smijeha u Karnevalu održat će se u uobičajenom karnevalskom terminu iako je većina ostatka programa Riječkog arnevala odgođena do ljeta. Dakle, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i ograničenjima, Dani nude tri naslova u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

U petak 21. siječnja u 19 sati na programu je predstava "Casabianca" autorskog i izvođačkog dvojca Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace. Prikazuju smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Romansa i brak, djeca, komunizam i kapitalizam, partija pa stranke, samo su neke od tema šarmantnih čakavaca Đurđe i Franka.


Teatar Luda kuća iz Zagreba stiže u petak 28. siječnja u 19:30 s predstavom "Potpuni stranci". Riječ je o adaptaciji jednog od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova ikad "Perfetti sconosciuti". Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se kako bi uživali u rijetkoj pomrčini mjeseca uz jelo, piće i druženje, a onda odluče igrati neobičnu igru u kojoj među sobom dijele sve svoje pozive, poruke i e-mailove. Režiju i adaptaciju teksta predstave potpisuje Rene Bitorajac, a pozornicu će dijeliti s Katarinom Baban, Petrom Dugandžić, Ivanom Đuričićem, Juditom Franković Brdar, Mladenom Kovačićem i Deanom Krivačićem.


Hrvatska premijera beogradske predstave "Idealna polovina" na programu je u petak 18. veljače u 19:30 sati. Četvero likova u želji da pronađu sebe, upadaju u neočekivane situacije iz kojih se moraju čupati kako znaju i umiju, iskazuju svoje karaktere, stavove, želje, dileme i strahove. Komad je najavljen kao duhovita, pametna i pitka komedija, a na pitanja postoji li uopće idealni drugi ili idealna druga na sceni odgovoraju Milan Kalinić, Olga Odanović ili Zeneida Dadakin, Vučić Perović i Anastasia Mandić, pod režijskom palicom Nikole Zavišića.


Ulaznice za predstave mogu se kupiti u pretprodaji na www.mojekarte.hr, na prodajnim mjestima u Rijeci, Dallas Recordsu i Foto Reviji te u Matuljima, New Sound. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.