Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvije tisuće maškara povorkom zatvorilo još jedan Senjski ljetni karneval

11.08.2018.

20:26

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U gradu pod Nehajem u protekla je četiri dana održan 47. Međunarodni senjski ljetni karneval, koji je okupio više od 2000 maškara i preko 10 tisuća posjetitelja. Kulminacija jednog od najstarijih ljetnih karnevala na Jadranu, koji je započeo još 1967. godine, bila je velika karnevalska povorka.

U večerašnjoj povorci Senjskoga ljetnog karnevala nastupila je 41 karnevalska grupa, a maškare su došle iz Slovenije, Poljske, Češke, Italije i Hrvatske. 

Među maškarama bile su i brojne maškarane grupe iz Rijeke i riječkog prstena. Poseban gost bio je Meštar Toni s Kraljicom Riječkoga karnevala, koji već tradicionalno pohode susjedni Senjski ljetni karneval. 

Nakon karnevalske povorke, na glavnome gradskom trgu Cilnica održava se velika zabava uz Koktelse, a na rivi je party uz nastup nekoliko vrhunskih DJ-a. Senjanima i njihovim gostima, kao i brojnim maškara ne smeta ni senjska bura koja puše cijeli dan, a urnebes i fešta sigurno će potrajati do ranih jutarnjih sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.