Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fotogalerija: 35. Riječki karneval s više od 10 tisuća sudionika!

11.02.2018.

14:14

Autor: Blanka Uzelac, Matea Krmpotić

Foto: Iva Črnjar Ivančan / Radio Rijeka

Foto: Iva Črnjar Ivančan / Radio Rijeka

Foto: - / -

U tijeku je velika završnica Petog godišnjeg doba na Kvarneru - 35. Riječki karneval. Više od 10 tisuća sudionika krenulo je s rive točno u podne, a u sklopu povorke kretat će se i 71 alegorijska kola. Postavljeno je šest pozornica s voditeljima te je organizirano oslikavanje lica.

Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti i ove godine rezultira paradom tisuće maski iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva. Na riječkome Korzu tako ima kostimiranih gostiju iz Italije, Slovenije, Belgije, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Povorka će potrajati do večeršnjih sati, a nakon posljednje skupine, koju tradicionalno čine Halubajski zvončari, na moru u riječkoj luci bit će zapaljen pust i priređen veliki vatromet, meštar Toni vratit će ključeve grada Vojku Obersnelu, a karnevalske zabave nastavit će se na više mjesta u središtu grada.

Izravni prijenos možete pratiti na Kanalu Ri, na službenim mrežnim stranicama Riječkoga karnevala ili u programu HRT - Radio Rijeke.

Poslušajte atmosferu s Korza:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.