Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grobničani pobjednici 2. Špažićarskog maškaranog kotlića

29.01.2023.

12:05

Autor: HRT - Radio Rijeka

Maškarani kotlić

Maškarani kotlić

Foto: - / "Špažićari" Kostrena

Jučer, 28. siječnja, u Kostreni je održan 2. Špažićarski maškarani kotlić na kojem se okupilo 12 sjajno raspoloženih ekipa koje su odmjerile snage u kuhanju gulaša od veprovine. Prema mišljenju stručnog žirija kojeg su činili kuhar Zoran Zec, meštar Sandi i meštar od kotlića Vladimir Jurić, najbolji gulaš skuhala je Mesopusna kumpanija Grada Grobnika. 

Za titulu pobjednika borile su se i Škrljevske maškari, Mesopusna kompanija Pašac, Čiket Rijeka, Pikići Rijeka, Pehinarski feštari, Maškarana maneštra Radio Rijeke, Karnevalska grupa Draške mašakare koja je kao i domaćini Špažićari imala po dvije ekipe.


Organizatori su za sve sudionike pripremili drva, kotliće i osnovne namirnice za gulaš dok su se maškarani kuhari morali pobrinuti za ostale namirnice, prije svega začine koji će upravo njihov gulaš učiniti pobjedničkim.


Uz pobejdničku ekipu Maškaranu kumpaniju Grad Grobnik, drugo mjesto osvojila je ekipa Radio Rijeke Maškarana maneštra, a treće mjesto pripalo je prvom sastavu kostrenskih Špažićara.


Osim finog gulaša, u Žurkovu nije nedostajalo ni dobre zabave za koju se pobrinuo bend Cukar&Caffe, a zabava se u Kostreni nastavila i u noć, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji na trećim Maškaranim tancima uz grupu Venus. 


Danas poslijepodne od 15:00 sati, Narodnom čitaonicom u Kostreni zavladat će male maškarice, na tradicionalnoj popodnevnoj Dječjoj reduti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.