Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Grobnički fijok" u tijeku: zvončarsko kolo, radionica izrade fijoka i bedža, a pića i jela ne fali!

26.02.2022.

13:01

Autor: Radio Rijeka

veseli i maškarani

veseli i maškarani

Foto: Vjeko Alilović / -

Grobnički fijok maškarano je događanje koje se održava danas, 26. veljače u kaštelu Grada Grobnika s početkom u 14 sati.

Manifestacija je u organizaciji Mesopusne kumpanije Grad Grobnik u kojoj popularna maškarana udruga u svom kaštelu ugošćava Grobničke dondolaše koji će u svom pohodu stići u kaštel te po prvi put u njegovom atriju napraviti svoje zvončarsko kolo.


Na manifestaciji će se promovirati novi suvenir – grobnički fijok namijenjen ljepšem spolu kao ukras za kosu, sa znakom Grobničkih dondolaša, te bedž Mesopusne kumpanije Grada Grobnika. Tom prigodom, s početkom u 12 sati održat će se i radionica izrade fijoka i bedža, a Udruga Palentar će od 14 sati pripremati domaću hranu.


Svoj dolazak najavili su meštri Riječkog karnevala Toni i Sandi te kraljica Dora, a ovo događanje iskorist će se i za milenijsku fotografiju sudionika "Grobničkog fijoka".


Ovom prigodom naša Matea Krmpotić u emisiji Klasa optimist razgovarala je s voditeljem Mesopusne kumpanije Grada Grobnika Slobodanom "Bobanom" Mareljom. Poslušajte cijeli razgovor:

klasa Optimist

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici