Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jubilarna 40. Balinjerada u najspektakularnijem izdanju

12.02.2023.

12:47

Autor: Vladimir Jurić

Jubilarna 40. Balinjerada

Jubilarna 40. Balinjerada

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

U Opatiji je održana četrdeseta jubilarna Balinjerada na kojoj se okupilo više od 500 sudionika na 190 vozila na balinjerama ili kugličnim ležajevima, a pored trase koja se protezala od Hotela Paris do Slatine okupilo se više tisuća gledatelja.

Posebno spektakularna su bila takozvana "Amerikanska vozila" kojih je bilo sedamdeset i zbog veličine na njima je bilo četiri do deset maškara. Dvosjeda je bilo šezdesetak , a isto toliko i jednosjeda.


Idejni začetnik Balinjerade Duško Jeličić Dule, inače pusni gradonačelnik Opatije, jako je zadovoljan odazivom. Iako je u meštarskoj mirovini, bivši meštar Riječkog karnevala Toni nije htio propustiti Balinjeradu. Po predivnom vremenu uzduž trase sakupilo se veliki broj gledatelja među njima i brojni turisti jer je Balinjerada postala turistički brend, naglasila je direktorica TZ Opatija Suzi Petričić


Nakon Balinjerade na Slatini je održana deseta Kukalka u organizaciji Opatijskih kukala.


Galerija
Jubilarna 40. Balinjerada, Foto: Vladimir Jurić/Radio Rijeka
Jubilarna 40. Balinjerada, Foto: Vladimir Jurić/Radio RijekaJubilarna 40. Balinjerada, Foto: Vladimir Jurić/Radio RijekaJubilarna 40. Balinjerada, Foto: Vladimir Jurić/Radio RijekaJubilarna 40. Balinjerada, Foto: Vladimir Jurić/Radio Rijeka

Balinjerada u Opatiji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.