Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:33 / 14.06.2022.

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Najluđi vikend u godini: Riječki karneval pred vratima!

Karneval

Karneval

Foto: Vedrana Lisica Pavlović / Radio Rijeka

Što sve očekuje posjetitelje u najluđem vikendu godine najavili su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Meštar Sandi i aktualna Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić, predsjednica Rotary kluba Rijeka – sv. Vid Sanja Krmpotić te predstavnica pokrovitelja INA d.d. Sanja Jakovac Šepić.

Karneval je dio riječkog identiteta i siguran sam da će i ovogodišnje ljetno izdanje donijeti u Rijeku onaj fantastični, pozitivni šušur i veselje koje karneval i karnevalisti uvijek nose sa sobom. Pozivam svih da dođu, da se priključe karnevalskim događanjima koja su pred nama i da se dobro zabave, pozvao je riječki gradonačelnik Marko Filipović.


Direktor Turističke zajednice grada Rijeke osvrnuo se na turističku ponudu grada i najavio posebnosti izvanrednog izdanja Riječkog karnevala. 


Riječki kalendar događanja u lipnju bogatiji je nego ikad prije i dok je ljetna turistička sezona već u punom zamahu, spremamo se za njegov vrhunac, neponovljivu trodnevnu zabavu koja će na najbolji način i službeno obilježiti početak ljeta, rekao je Petar Škarpa.


Od 17. – 19. lipnja Rijeka će upriličiti spektakl za sva osjetila s nastupima uživo, poznatim domaćim i stranim glazbenicima i DJ-evima, posebnim efektima i bojama karnevala na svakom koraku, a glavni će akteri, karnevalske grupe, prodefilirati gradom 18. lipnja u 17 sati!


Iznimno ove godine gosti i posjetitelji ujutro će moći potražiti osvježenje na jednoj od riječkih plaža dok će popodneva i večeri biti rezervirani za provod koji će trajati do i ne baš ranih jutarnjih sati.


Osim 10-tak lokacija na kojima će se odvijati karnevalski programi, mnogi će se ugostitelji priključiti manifestaciji te prirediti originalne zabave u svojim lokalima i na terasama širom grada, a radno će im vrijeme na dan povorke biti bez ograničenja.


Sve će početi u petak, 17. lipnja od jutra s Maškaranom jotom te navečer Humanitarnim karnevalskim gala party-em kojim će organizatori poželjeti dobrodošlicu svojim gostima te nas svečano, u raskošnim kostimima, uvesti u najluđi karnevalski dan. Zabava na Gatu Karoline Riječke uz Šajetu i Gazde nastavit će se do dugo u noć, najavio je Škarpa.


Na dan Karnevalske povorke zabava je organizirana na čak 6 gradskih lokacija. Prva, Gat Karoline Riječke - tradicionalno mjesto okupljanja maškara prije povorke, već će u podne početi s glazbom koja će se nastaviti kroz cijeli dan i noć, a ekipu će zabavljati Koktelsi i Grooversi.


Party-ji sa zavidnim lineup-ovima sastavljenim od domaćih i stranih DJ-eva popodne će krenuti i na Titovom i Koblerovom trgu te u prostoru Tarsatičkog principija, a u večernjim satima nakon povorke pridružit će im se pothodnik Ulica Vatroslava Lisinskog i Uljarske ulice i zabava na Korzu gdje će nastupiti D' Beni band.


U nedjelju će po uzoru na karnevalske balove prošlog stoljeća priču zaokružiti Noć Krinolina na brodu Marina koji će i odjaviti ovogodišnji Riječki karneval.


Na ludi vikend provod i Karnevalsku povorku Riječkog karnevala pozvali su i Meštar Sandi i Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.


Izravni prijenos Karnevalske povorke Riječkog karnevala ove subote tradicionalno možete pratiti na Kanalu Ri kao i putem online streama u cijelom svijetu.

Karnevalska fešta - sudionici novinske konferencije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.