Hrvatski radio

Radio Rijeka

Karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat: svjetski hitovi i pjesme s MIK-a

16.02.2020.

10:24

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Gradska glazba Trsat je sinoć u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu održala tradicionalni Karnevalski koncert. Bio je to 24. koncert u nizu povodom Riječkog karnevala, koji je okupio veliki broj ljubitelja puhačke glazbe.

Pod ravnjanjem dirigenta Stjepana Vadlje, slušatelji su mogli čuti uspješnice grupe Queen, SantaneToma Jonesa, ali i hitove s MIK-a, izvedene u obradi za puhački orkestar. Gost koncerta bio je Joso Butorac, uz klavirsku pratnju Mladena Žmaka.

Uz brojne Riječane, koncertu su, kao posebni gosti, nazočili Meštar Toni i kraljica Riječkoga karnevala Dora Pilepić, zamjenik gradonačelnika grada Rijeke Marko Filipović te Vladimir Jovanoski, izvršni direktor Hrvatskoga teniskog saveza - naime, Gradska glazba Trsat službena je glazba hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Direktor HTS-a iskoristio je prigodu da predsjedniku Gradske glazbe Trsat Mirku Šoštariću uruči fotografiju snimljenu u studenome u Madridu, na kojoj su se fotografirali hrvatski reprezentativci i trsatski glazbenici. Koncert je završio u maškaranom stilu, uz neizostavne polke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.