Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljetno izdanje Riječkog karnevala može početi! Program:

01.06.2022.

13:59

Autor: Ivan Ribarić

Riječki karneval

Riječki karneval

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Omiljena riječka manifestacija ove se godine izvanredno održava u ljetnom terminu. Bit će to festival zabave i dobrog raspoloženja, uz pregršt koncerata i partija na više riječkih lokacija.

Program Riječkog karnevala tradicionalno će otvoriti Dječja karnevalska povorka u subotu 4. lipnja. Bit će to dan posvećen djeci i svima onima koji dijele dječju radost i žele na trenutak uroniti u svijet mašte kroz kostime. Povorka će krenuti u 17 sati s Gata Karoline Riječke, a druženje će se nastaviti u prostorima Exporta na Delti.


Središnji događaj, Međunarodna karnevalska povorka na rasporedu je u produženom vikendu između 17. i 19. lipnja. Na Korzu se očekuje oko 55 karnevalskih skupina te otprilike pet tisuća sudionika. 


Najluđi vikend u godini donosi koncerte provjerenih imena za feštu: Šajete, Koktelsa i Grooversa, a partiji na otvorenom obuhvatit će i Koblerov trg, Tarsatički principij te Kont.


Program ljetnog riječkog karnevala provjerite u nastavku, i poslušajte kako ga je u Trisu najavila Helga Sušanj iz Turističke zajednice Grada Rijeke te što su uoči početka Riječkog karnevala rekli novi meštar Sandi te aktualna Kraljica karnevala Dora Pilepić:

Meštar Sandi i Kraljica Dora:

Helga Sušanj o karnevalskim događanjima redom:

Najavili su ljetna karnevalska događanja u Rijeci

Najavili su ljetna karnevalska događanja u Rijeci

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.