Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Platku se održava 12. Carnival Snowboard Session

12.02.2023.

11:12

Autor: HRT - Radio Rijeka

Najava 12. Carnival Snowboard Sessiona

Najava 12. Carnival Snowboard Sessiona

Foto: - / PGŽ

Danas, 12. veljače, Platak će ugostiti 30-ak natjecatelja na 12. Carnival Snowboard Sessionu, koje će ujedno biti i prvenstvo Primorsko-goranske županije u snowboardu. Natjecatelji 12. Carnival Snowboard Sessiona, kojih se očekuje 30-ak iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, natjecat će se u disciplini slopestyle, odnosno izvođenju akrobacija na skakaonicama i elementima, tzv. trikova, prilikom spuštanja niz stazu.

Sve će započeti treningom u 11 sati koji služi tome da se natjecatelji upoznaju sa stazom te zagriju za natjecanje koje će ujedno biti i prvenstvo Primorsko-goranske županije u snowboardu. Natjecatelji će biti podijeljeni u sljedeće kategorije: djeca, juniori i seniori, a ocjenjivat će se ženska i muška kategorija.


Nagradni fond vrijedan 1.000 eura, najboljem u kategoriji seniora donosi 400 eura, dok će najbolja seniorka primiti 150 eura. Svi koji stanu na jednu od dvije snowboard staze - dječju ili seniorsku - imat će prilike pokazati najbolje što znaju u kvalifikacijskoj rundi, nakon koje je na sucima Vidu Bariću i Moreni Makar da odluče tko je bio najbolji te ide u finalnu rundu, a potom i tko je izveo najatraktivnije pokrete, bio najkonzistentniji i najraznovrsniji te zaslužio titulu pobjednika.


Za atmosferu na stazi će se brinuti DJ Dog i komentator/voditelj David Puharić. Poslije proglašenja najboljih, koje je predviđeno u 16 sati, organiziran je after party u X-baru na dnu staze Radeševo.


Natjecanje će se održavati u snowboard parku, te aktivnosti 12. Carnival Snowboard Sessiona neće remetiti uobičajeni rad staza na Platku.


Carnival Snowboard Session, kojeg od svojih početak 2008. godine organizira Snowboard klub Nine, organiziran je u različitim oblicima u centru Rijeke sa željom da se iskoristi vrijeme Riječkog karnevala za popularizaciju sporta. Ovo će biti prvi put da će se CSS održati na Platku, mjestu na kojem je većina snowboardera iz regije napravila svoje prve pokrete na snowboardu. Organizatori, koji na Platku inače organiziraju škole boardanja, željeli su iskoristiti postojeću infrastrukturu na skijalištu ali i uz kombinaciju atraktivnog natjecanja i karnevalskog raspoloženja obogatiti ponudu istog.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.