Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:13 / 12.06.2022.

Autor: Radio Rijeka

Održana jedinstvena ljetna Balinjerada - dugo će se pamtiti!

Na startu

Na startu

Foto: - / Omnes

Balinjerada, jedinstveni opatijski karnevalski brand, na poznatu stazu dovela je dvjestotinjak karića i tisuće posjetitelja uz stazu u jedinstvenom ljetnom izdanju manifestacije. 

Za razliku od tradicionalne zimske Balinjerade koja broji 38 godina, 39. izdanje je u subotu imalo brojne novosti, obzirom da je program prilagođen večernjem terminu. 


Staza je bila posebno osvijetljena, na startu je postavljena rampa sa semaforom, duž staze bili su dimni, svjetlosni i pirotehnički elementi, duž cijele staze postavljene su dekorirane zaštitne ogradice, a opasna mjesta bila su zaštićena gumama i balama slame. Balinjerada je postala prava sportska utrka.


Program je počeo na Kukaldromu Slatina, devetim sudjelovanjem Opatijskih kukala na Balinjeradi. Interes za vožnju Taxi balinjerama, namijenjen publici koja se uz voditelja želi okušati u vožnji karićima, nadmašio je sva očekivanja organizatora. Brojni turisti stigli su iz cijele Europe, a bilo ih je i iz Argentine i SAD-a.


Među uzvanicima koji su na karićima prošli stazom pred početak natjecanja bili su kraljica Riječkog Karnevala Dora Pilepić, Meštar Toni, opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj i naravno počasni direktor utrke i tata Balinjerade Duško Jeličić Dule.


U očekivanju 40. Balinjerade u redovitom zimskom terminu organizatorima iz Grada Opatije i TZ Grada Opatije te realizatorima iz agencije Omnes ostaje razmišljati hoće li biti i nove Balinjerade iduće ljeto.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.