Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija spremna za 14. "Maškarani klapski maraton

16.02.2023.

11:42

Autor: Neva Funčić

Maškarani klapski maraton

Maškarani klapski maraton

Foto: Maškarani klapski maraton Facebook / Radio Rijeka

U Sportsku dvoranu Marino Cvetković u Opatiji u petak 17. veljače s početkom u 20 sati na raspjevani "Maškarani klapski maraton" stiže čak devet klapa. Tri iz Dalmacije, a njih šest s Kvarnera, najavili su organizatori, Udruga "MKM".

 Maškarani klapski maraton" je jedno od najiščekivanijih karnevalskih događanja na Kvarneru, a ove će se godine napokon održati u redovnom terminu s punim kapacitetima publike i sudionika. 


Organizator Udruga "MKM" najavljuje nastup čak devet klapa koje će se natjecati za nagrade publike i ocjenjivačkog suda. 


Izvest će poznate skladbe u novim aranžmanima i sa duhovitim verzijama tekstova koji se dotiču aktualnih tema koje nas okružuju. Ove godine čak tri klape dolaze iz Dalmacije. Potvrda je to da se popularnost ove manifestacije proširila izvan Kvarnera. 


Posebnu večer otvorit će dvadesetak harmonikaša pod vodstvom vrsnog majstora harmonike Nika Polesa, a ista će ekipa nastupiti i u revijalnom programu, za vrijeme zbrajanja glasova. 


U natjecateljskom dijelu nastupit će Ženska klapa Hreljin, Muška klapa Kastav, Muška klapa Skalin iz Matulja, Muška klapa Mimoza iz Splita, Muška klapa Rašketa iz Punta, Ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Klapa Podvorje iz Kaštel Sućurca te Kumpanija Tramuntana iz Kraljevice.


Cijena ulaznica je 7,5 € za parter te 5,5 € kn za tribine. S obzirom na kapacitet dvorane, organizator poziva sve da svoje ulaznice nabave što prije.


Poslušajte razgovor s organizatoricom Irenom Radovanović iz Udruge "MKM". Irena Radovanović u programu Radio Rijeke

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.