Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:29 / 15.01.2018.

Autor: Josip Krmpotić

Peto godišnje doba na vratima: u srijedu počinje 35. Riječki karneval!

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Podizanjem karnevalskih zastava na tri lokacije - na Zametu, u Pašcu i na Pehlinu, u srijedu, na Antonju, počinje još jedan, 35. Riječki karneval. Organizatore posebno raduje najava dolaska 4 tisuće turista sa svih strana svijeta.

Podizanjem karnevalskih zastava na tri lokacije - na Zametu, u Pašcu i na Pehlinu - u srijedu, na Antonju, počinje još jedan, 35. Riječki karneval.

Ovogodišnji je prilično kratak - u samo 4 tjedna, u samom središtu grada bit će izvedeno oko 70 programa. Primopredaja ključeva grada i izbor nove Kraljice karnevala je u petak u Dvorani Mladosti, za Dječju povorku prijavljeno je 67 grupa s više od 5 tisuća malih maškara. Neće izostati ni tradicionalni rally Pariz-Bakar, a završnica je 11. veljače uobičajena - velika međunarodna povorka na Korzu, uz stotinjak grupa i 10 tisuća maškara iz Hrvatske, ali i inozemstva.

Novitet ovogodišnjega Karnevala je i strudentska povorka, a organizatore posebno raduje najava dolaska 4 tisuće turista sa svih strana svijeta na samu završnicu karnevala te odlična popunjenost hotela od Crikvenice do Opatije.

Riječki karneval najavljuju bezvremenski Meštar Toni, još uvijek aktualna kraljica Elai Filipović i gradonačelnik Vojko Obersnel. Poslušajte: