Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radio pod maskom: Dječja povorka Riječkog karnevala

24.01.2018.

14:42

Autor: Tatjana Sandalj

Darija Šetula i Ines Boban Štiglić najavile su ovaj karnevalski vikend (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Darija Šetula i Ines Boban Štiglić najavile su ovaj karnevalski vikend (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Prognoza za vikend: što god bilo na nebu ili s neba, na ulicama će biti veselo, šareno, živo. U nedjelju će tako biti na opatijskom maškaranom korzu, a subota je rezervirana za 22. Dječju povorku Riječkog karnevala.

Raspored sati Dječje povorke Riječkog karnevala već je godinama isti: prijem predstavnika karnevalskih grupa kod riječkog gradonačelnika od 11:30 sati, polazak povorke s rive u 13 sati i završetak na Grobničkoj rivi negdje oko 18 sati. U najveselijoj i najšarenijoj karnevalskoj povorci sudjelovat će gotovo pet tisuća maškara u dobi od 18 mjeseci do 14 godina, u 67 karnevalskih grupa.

Prije početka povorke prisutne će zabaviti zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice na pozornici na Korzu, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje. Uz novu Kraljicu Riječkog karnevala Ivu Ciceran te Meštra Tonija, povorku će predvoditi i princ Mateo Radaljac i princeza Paola Juranić te njihovi pratitelji Ivano Šiljac, Elena Kolić, Moreno Zejnić i Nina Draženović.

Najavit ćemo i posebnu regulaciju prometa. Već od ponoći u petak parkiranje je zabranjeno na Putničkoj obali i parkiralištu Delta, a od 6 do 18 sati i u ulicama kojima će se odvijati povorka. Naravno da će i promet uz obalu biti obustavljen u vrijeme odvijanja povorke. 

Što se karnevalskog vikenda Riječkog karnevala tiče: u petak, 26. siječnja, KU Pom-F-Ri u dvorištu Pomorskog fakulteta diže pusta Riječkog karnevala u 13 sati; Pusni tanci va Zamete kreću u subotu 27. siječnja u Domu Zamet od 21 sat; Kazališni vrtuljak u HNK Zajcu nudi premijernu izvedbu baleta "Ivica i Marica", Tower Center Rijeka poziva na "Karnevalske radosti u Hoću knjigu", a na karnevalskoj zabavi u Ex port Delta u subotu će nastupiti Jelena Rozga.

Ponešto više zabilježili smo u novom izdanju karnevalske emisije Radio pod maskom, poslušajte:

dkp2918-ruta.jpg

dkp2918-ruta.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.